Ana Sayfa Haberler iPhone XS ve iPhone XS Max Şarj Olmuyor!

iPhone XS ve iPhone XS Max Şarj Olmuyor!

0
iOS 12.1 Beta iPhone XS Max ve iPhone XS Şarj Sorunu

iPhone XS ve iPhone XS Max sahipleri cihazın ekranı kapalıyken şarj olmadıklarını dile getiriyor. Her kullanıcının yaşadığı şarj sorunu aynı değil, ancak birçok iPhone XS sahibinin bir şekilde şarj sorunu yaşadığı kesin.

Birçok kullanıcı farklı bir şekilde iPhone’un şarj olmadığını söylüyor. Çoğu durumda iPhone XS ve iPhone XS Max’in Lightning bağlantı kablosuna bağlı olmasına rağmen şarj olmaya başlamadığını, ekrana dokunulduğunda veya cihaz uyandırıldığında şarj olmaya başladığı belirtiliyor. Ancak bazı kullanıcılar iPhone’unun ekranını uyandırmalarına rağmen cihazlarının şarj olmadığını ve Lightning bağlantı kablosunu takıp çıkararak şarj sorununu çözdüklerini bildiriyor.

Lightning bağlantı kablosunun cihaza bağlanıp ekranın kapatılması durumunda ise zaman zaman iPhone’un yanıt vermemesi sorunuyla karşılaşılıyor.

YouTube kanalı Unbox Therapy söz konusu sorunu paylaştığı video ile tüm hatları ile gösterdi. Söz konusu sorunun iPhone X’da yaşanmadığı, ancak bazı iPhone XS ve iPhone XS Max’de yaşandığı görülüyor.

Sorundan etkilenen müşteriler durumu Apple Destek Forumları, Reddit, Twitter, YouTube ve diğer forumlar ve platformlarda düzenli olarak tartışıyor, gündeme getiriyorlar.

Sorunun ne kadar yaygın olduğu belli değil, ancak sorundan tüm iPhone XS ve XS Max sahiplerinin etkilenmediği görülüyor.

Bazı kullanıcılar söz konusu sorunun iPhone’un Lightning bağlantı kablosu vasıtasıyla güç adaptörüne bağlanması sonrası iOS 11.4.1 ile tanıtılan USB Aksesuarları özelliğinden kaynaklı olabileceği görüşünde. Kullanıcılar Ayarlar > Face ID ve Parola menüsünden “USB Aksesuarları” özelliğinin kapatılmasının sorunu çözdüğünü söylüyorlar.

Bununla birlikte, USB Aksesuarları özelliğinin iOS 12’de varsayılan olarak etkinleştirildiğinden özelliği devre dışı bırakmadığını dile getirenler kullanıcılarda bulunuyor. Apple, söz konusu “USB Aksesuarları” özelliğinin USB güç adaptörünü etkilemediğini belirtiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz