Ana Sayfa Haberler iPhone XS ve XS Max’in LTE Hızı iPhone X’dan Daha İyi!

iPhone XS ve XS Max’in LTE Hızı iPhone X’dan Daha İyi!

0
iPhone XS ve iPhone XS Max LTE Hız

Apple’ın en yeni iPhone modelleri iPhone XS ve iPhone XS Max’te Intel XMM 7560 LTE modemi bulunuyor. iPhone X da ise Intel veya Qualcomm’un daha önceki nesil modemi yer alıyor.

Cellular Insights ve Ookla’dan alınan verilere göre, yeni iPhone’ların LTE hızı Samsung Galaxy Note 9’da kullanılan X20 modeminin sunduğu hızları sunamıyor. Cellular Insights, iPhone XS Max’i daha önceki nesil Intel LTE modeminin kullanıldığı iPhone X, Galaxy Note 9 ve Google Pixel 2 ile Band 4’ün 20MHz kanalını kullanan akıllı telefonlarla karşılaştırıldı.

İndirme hızları, genel karşılaştırma performansını belirlemek için tam güçte ve daha düşük bir sinyalden test edildi.

iPhone X’dan Daha İyi İndirme Hızı

Verilere göre güçlü bir sinyalin olduğu durumlarda iPhone XS ve iPhone XS Max’teki 4×4 MIMO antenleri iPhone X’a kıyasla iki kat daha yüksek hız sunuyor. Bu antenler aynı zamanda zayıf sinyal koşullarında hızın artmasına yardımcı oluyor. Note 9 ve Pixel 2 ile karşılaştırıldığında iPhone XS Max biraz daha yavaş, ancak sinyal zayıfladıkça fark daha da düşüyor.

-120dBm’nin altındaki sinyal seviyelerinde (yaklaşık sıfır ve bir bar noktasında) iPhone XS Max, Qualcomm X20 modemi kullanan Android telefonlarla daha rekabetçi hale geliyor. Fakat en düşük sinyal seviyesinde Qualcomm X20 modem yeni iPhone’larda Intel modemden daha iyi performans gösteriyor.

iphone XS LTE Hızı

Ookla hız testi sonuçlarından elde edilen gerçek dünya testleri de iPhone XS’in iPhone X’dan daha iyi LTE hızı sunduğunu gösteriyor. Ortalama olarak iPhone XS, ABD’deki tüm operatörlerde saniyede 6.6 MB indirme hızı sunuyor. Kanadalı operatörlerdeki ortalama hız ise saniyede 20.2 MB.

iPhone XS LTE İndirme Hızları

Qualcomm X20 modemli Samsung Galaxy Note 9, hem Amerika Birleşik Devletleri’nde hem de Kanada’da iPhone XS’den daha iyi performans gösteriyor. Galaxy Note 9, saniyede 43.2 MB ortalama indirme hızı sunarken, iPhone XS saniyede 38.9 MB gibi ortalama indirme hızı sunuyor.

Bu performans testlerinde yeni iPhone’lar için sonuçlar son derece olumlu, ancak birçok XS ve XS Max kullanıcısı yeni cihazların LTE bağlantı sorunlarından şikayetçi. Uzmanlara göre bu durum iPhone XS’in ilk sürüm ürün yazılımından kaynaklanıyor ve zamanla düzeltilecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz