Ana Sayfa Haberler iOS 12.1 Beta iPhone ve iPad için Şarj Sorununu Çözüyor!

iOS 12.1 Beta iPhone ve iPad için Şarj Sorununu Çözüyor!

0
iOS 12.1 Beta iPhone XS Max ve iPhone XS Şarj Sorunu

Dün akşam yayınlanan iOS 12.1’in ikinci beta sürümü bazı iPhone ve iPad modellerinde yaşanan kritik bir şarj sorununu çözüyor. Şu anda yalnızca geliştiriciler ve Apple Beta Yazılım Programı kullanıcıları için kullanılabilir olan iOS 12.1 Beta 2 ile sorun çözülmüş durumda. Özellikle iPhone XS ve iPhone XS Max’ı etkileyen şarj sorunu iOS 12.1’in herkese açık final sürümü ile çözülmüş olacak.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/10/02/ios-12-1-beta-2-yayinlandi/]

İki yeni iPhone’un piyasaya sürülmesi sonrası keşfedilen ve geçtiğimiz hafta boyunca konuşulan söz konusu şarj sorunu bazı iPhone ve iPad modellerinde görülüyor. Cihazlar Lightning bağlantı kablosu ile güç adaptörüne bağlansa bile şarj olmuyorlar. Şarj olmalarını sağlamak için ekranlarını uyandırmak gerekiyor.

iOS 12.1’in en yeni beta sürümü kritik şarj sorununu çözüyor. Şu anda sadece geliştiriciler için kullanılabilir olan iOS 12.1 Beta’nın herkese açık sürümünün yayınlanması ile cihazları güç adaptörüne bağladıktan sonra şarj sürecinin başladığından emin olmak için tekrar tekrar kontrol etmeye gerek kalmayacak.

Söz konusu şarj sorunu tüm iPhone ve iPad’leri etkilemiyor, ancak başta yeni iPhone modelleri olmak üzere birçok iPhone ve iPad modelinde görülüyor.

Mevcut şartlarda sorunun yaşandığı iOS cihazların ekranına dokunmak veya ekranını uyandırmak şarj sürecinin devamını veya başlamasını sağlıyor. Şu anda ekranı kapalı olan bir cihazı şarj etmek isteyen kullanıcılar cihazın şarj olup olmadığının kontrolünü ekranını açarak yapmalı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz