Ana Sayfa Haberler Apple, Yeni iPhone’lardaki Hücresel Bağlantı Sorunlarıyla İlgileniyor!

Apple, Yeni iPhone’lardaki Hücresel Bağlantı Sorunlarıyla İlgileniyor!

0
iPhone XS ve iPhone XS Max LTE Sorunları

Apple, bazı müşterilerinin iPhone XS ve iPhone XS Max’te hücresel bağlantı sorunları yaşadıklarını kabul etti.

Bir iPhone XS Max sahibine göre Apple, hücresel bağlantı sorunu yaşanan bazı müşterilerine sosyal yardım programı ile destek veriyor. Apple’ın müşterilerinden hücresel bağlantı takibi yapabilmek için Baseband Logger’ı yüklemesini istedi. Muhtemelen şirket çözülmesi gereken herhangi bir ciddi sorun olup olmadığını anlamaya çalışıyor.

Apple mühendislerinin sorun yaşayan müşterilerin cihaz günlüklerini takip ettiği de gelen bilgiler arasında.

21 Eylül’de piyasadaki yerini alan iPhone XS ve XS Max’in ardından kullanıcılar iki cihazla ilgili LTE bağlantısı ve düşük sinyal durumundan şikayetçi oldu. Birçok kullanıcı iPhone XS modellerinin iPhone 8 ve iPhone X gibi eski iPhone’lar arasında hücresel bağlantı tarafında gözle görülür farklılıklar olduğunu keşfetti.

Sorundan etkilenen kullanıcılar iPhone XS ve iPhone XS Max’in eski iOS cihazlara kıyasla daha düşük hücresel sinyal aldığını fark ettiler, ancak kısa süre sonra sorunun genelde yaşanmadığı, bazı müşterileri etkilediği ortaya çıktı.

Bazı insanlar düşük bağlantı ve yavaş hızlardan şikayet ederken bazı müşteriler ise LTE sorunları yaşadıklarını dile getirdiler. Bir dönem sorunun operatör kaynaklı olduğu düşünüldü, ancak sanıldığı gibi çıkmadı.

Apple, en sonki iOS 12.1 Beta sürümünde iPhone’un modem ürün yazılımını 1.01.12’den 1.01.20-1’e güncelledi. Modem ürün yazılım güncellemeleri iOS sürümlerinin rutin bir parçası. Bu nedenle yeni ürün yazılımının müşterilerin yaşadığı LTE bağlantı sorunlarını çözüp çözmediği henüz net değil.

Şu anda test aşamasında olan iOS 12.1 güncellemesindeki güncellemelerin sorunu çözüp çözmediğine bakılmaksızın Apple’ın LTE sorunlarını ciddiye aldığı ve neler olup bittiğini araştırdığı görülüyor. Muhtemelen iOS 12.1’in herkese açık sürümünün yayınlanmasıyla birlikte söz konusu sorunlar çözülmüş olacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz