Ana Sayfa Haberler Apple, Mac’lerin Onarımını Kasıtlı Olarak Engelliyor!

Apple, Mac’lerin Onarımını Kasıtlı Olarak Engelliyor!

1
Apple Mac Onarım

2018 MacBook Pro ve iMac Pro’daki yeni T2 yongası aracılığıyla Apple’ın yetkisiz üçüncü taraf Mac onarımlarını engellediği tespit edildi. Apple’ın cihazlarına tescilli Sistem Yapılandırma yazılımı kullanılmadan onarım yapılması durumunda onları çalışmaz hale getiren yeni yazılım kilitleri yerleştirdiği saptandı.

Apple’ın yakın zamanda güncellediği bir onarım kılavuzunu Apple Premium Reseller’e gönderdiği ve T2 güvenlik yongasına sahip bir Mac modelinin bu onarım kılavuzu kapsamında olduğu belirtiliyor.

Kılavuzda Apple, kendisine ait AST 2 Sistem Yapılandırma yazılımının onarımı yapılan cihazlarda çalıştırılıncaya kadar donanım onarım işlemlerinin tamamlanmadığını belirtiyor. Yani söz konusu yazılım çalıştırılmazsa onarımı yapılan cihaz çalışmaz hale geliyor. Apple, bu şekilde yetkisiz onarımların önüne geçmeyi hedefliyor.

Apple’ın Sistem Yapılandırma yazılımı, cihazların donanım ve yazılımını hızlı bir şekilde sağlık kontrolünden geçiren “Mac Kaynak Müfettişi” adı verilen bir araca sahip. Bu araç cihazlardaki soğutma sistemini, ekran ve bellek gibi donanım parçalarını hızlıca kontrol ediyor ve onarım sonrası her şeyin çalışır vaziyette olduğunu doğruluyor.

Apple, yeni onarım kılavuzunun MacBook Pro modelleri için geçerli olduğunu söylüyor. MacBook Pro’ların ekran aksamı, Logic Board’u, üst kasası ve Touch ID kartının onarımı sonrasında Sistem Yapılandırma Yazılımı kullanılıyor. iMac Pro için ise Logic Board veya depolama biriminin değiştirilmesi durumunda Sistem Yapılandırma yazılımı kullanılıyor.

Şu anda iMac Pro ve 2018 MacBook Pro bu güvenlik yongasına sahip iki Mac modeli. Gelecekteki Mac modellerinde de T2 yongasına yer verilmesi bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Muhtemelen bu durumu Apple , iMac 27” içinde kullanıyor. Çünkü içerisine Sd harddisk taktım. Makina çalışmadı. Sd harddsik orjinal kit ve orijinal Sd harddiskti. Ekranı Sökülünce çalışmadı. Hiçbir hata olmadığı halde ekranı kararttı. Kullanılmaz duruma soktu. Apple servise gönderdim. 2500 Tl ye maloldu. Sadece gitti ve aynı şekilde geri geldi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz