Ana Sayfa Aksesuar Lightning’den 30 Pine Dönüştürücü Adaptör Tarih Oldu!

Lightning’den 30 Pine Dönüştürücü Adaptör Tarih Oldu!

0
Lightning 30 Pin Dönüştürücü

Apple, 229 TL’ye sattığı Lightning’den 30 pine dönüştürücü adaptörünü satıştan kaldırdı.

Lightning’den 30 pine dönüştürücü adaptör, Apple’ın Lightning konektörünün iPhone ve iPad’lerde kullanılan 30 pinli konektörün yerini alması sonrası ilk kez 2012’de piyasaya sürülmüştü.

Tıpkı 3.5 mm kulaklık girişinin kaldırılarak Lightning ile birleşmesi sürecinde olduğu gibi, o dönemki geçiş sırasında da birçok müşteri mevcut cihazları için 30 pin güç adaptörünü kullanıyordu. Bundan dolayı Apple’ın Lightning’den 30 pine dönüştüren adaptörünü piyasaya sürmesi beklentisi oluştu. Apple, o dönem beklentileri karşılayarak Lightning’den 30 pine dönüştürücü adaptörünü piyasaya sürdü.

Adaptör mevcut 30 pinli aksesuarları Lightning girişli cihazlara bağlamak için de son derece kullanışlıydı.

Lightning konektörü, 30 pinden çok daha ince ve daha kompakt. Apple’ın Lightning’e geçişi cihazların iç hacminde de önemli oranda yer tasarrufu sağladı. Geçiş sonrası iPhone’lar ve iPad’lerdeki diğer bileşenler için ek yer açılmış oldu. Bu da cihazların gelişimini önemli ölçüde etkileyen bir etmen oldu.

Apple, iPhone 5, dördüncü nesil iPad ve birinci nesil iPad mini ile Lightning devrimini başlattı. Cupertino merkezli şirket 2012’den bu yana tüm mobil cihazlarında Lightning konektörünü kullanıyor.

Lightning’in piyasaya sürülmesinin üstünden altı yıl geçti ve artık Lightning’den 30 pine dönüştürücü adaptörüne ihtiyaç duyulmuyor. Çünkü günümüzde Lightning konektörü o kadar yaygınlaştı ki hemen hemen tüm aksesuar üreticisi Lightning’i benimsemiş durumda. Bundan dolayı Apple’ın adaptörü satıştan kaldırmış olması sürpriz bir gelişme olmadı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz