Ana Sayfa Haberler iOS 12.1 Beta 3 Yayınlandı!

iOS 12.1 Beta 3 Yayınlandı!

0
iOS 12.1 Beta 3

Apple, geliştiriciler için iOS 12.1’in ikinci beta sürümünü yayınlamasından bir hafta sonra üçüncü beta sürümünü yayınladı. Geliştiriciler için iOS 12.1 Beta 3 şimdi kullanılabilir.

Kayıtlı Apple geliştiricilerinin Geliştirici Merkezi’nden yeni iOS 12.1 beta sürümünü cihazlarına yükleyebilmek için uygun konfigürasyon profilini indirmeleri ve yüklemeleri gerekiyor. Ardından güncellemeyi Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme menüsünden OTA ile direkt indirilebilir.

iOS 12.1, Apple’ın yeni iPhone XS ve XS Max cihazları için sunmayı vaat ettiği birkaç yeni özelliği beraberinde getiriyor. Beta sürüm, fiziksel bir SIM kart kullanmaya gerek kalmadan bir operatör tarifesi ile etkinleştirilerek kullanılabilen dijital bir SIM kart olan eSIM için destek sunuyor. Türkiye’de eSIM için altyapı desteği bulunmuyor.

Güncelleme ayrıca Portre Modu’nda fotoğrafın alan derinliğini çekim sırasında ayarlanabilmesini sağlayan bir özelliği sunuyor. Şu anda bu özellik iPhone XS ve XS Max’ta kullanılabiliyor, ancak yalnızca fotoğrafı çektikten sonra kullanılabiliyor.

iOS 12.1 Beta yüklü iPhone XS ve XS Max’te fotoğraf çekerken ekranın üstündeki “F” simgesine dokunulması durumunda arka plan bulanıklığını ayarlamak için Derinlik Denetimi özelliğine erişilebilir.

iPhone XS ve XS Max özelliklerine ek olarak iOS 12.1, iOS 12’nin beta test döneminin sonunda kaldırılan Grup FaceTime özelliğini yeniden sunuyor. Grup FaceTime özelliği Apple’ın test etmek için daha fazla zamana ihtiyacı olmasından dolayı kaldırılmıştı.

Grup FaceTime, iPhone ve Mac kullanıcılarının yeni kamera efektleri dahil olmak üzere aynı anda 32 katılımcıya kadar görüntülü ve sesli sohbet etmesine izin verecek şekilde tasarlanmış bir özellik. Son olarak güncelleme ile iPhone’lar ve iPad’lere 70’den fazla yeni emojiyi getiriyor.

Ayrıca iOS 12.1, iOS 12’de keşfedilen birçok hatayı ve sorunu gideriyor. Güncellemenin iOS cihazlar için her yönü ile önemli bir yeri olacak gibi duruyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz