Ana Sayfa Apple Apple, iPhone için 600 Milyon Dolar Yatırım Yaptı!

Apple, iPhone için 600 Milyon Dolar Yatırım Yaptı!

0
Apple iPhone

Apple, iPhone güç yönetimi teknolojisini lisanslamak ve teknik varlıkları devretmesi için Dialog Semiconductor ile 600 milyon dolarlık bir anlaşma yaptı.

Anlaşmanın bir parçası olarak Apple, Anglo-German yonga üreticilerinin bazı varlıklarını, Ar-Ge personelinin 300’ünü ve Dialog Semiconductor’ün işgücünün yaklaşık yüzde 16’sını satın alacak.

Anlaşmanın kamuoyuna yansımasının ardından Dialog Semiconductor’ün hisseleri yüzde 34 yükseldi ve 2002’den bu yanaki en yüksek seviyeye ulaştı.

Anlaşmayı açıklayan Dialog Semiconductor, Apple’ın anlaşmanın 300 milyon dolarlık kısmını nakit ödeyeceğini ve önümüzdeki üç yıl boyunca Apple’a teslim edilecek ürünler için 300 milyon dolar daha ödeme yapacağını söyledi.

Daha önce Apple’ın iPhone’lar için kendi güç yönetimi çiplerini üreteceği öne sürülmüştü. Apple’ın bu iddiaları kısmen kabul etmesiyle 2017’nin sonlarında Dialog Semiconductor’ün hisselerinde sert bir düşüş yaşanmıştı.

Apple’ın kendi iPhone güç yönetimi çipini üretebilme ihtimalinin doğrudan doğruya Dialog Semiconductor’ü etkilemesinin nedeni ise gelirlerinin yaklaşık dörtte üçünün doğrudan doğruya Apple’dan geliyor olmasından kaynaklanıyor. Dialog Semiconductor, iPhone, iPad ve Apple Watch modelleri için ana güç yönetimi yongalarını özel olarak tasarlıyor.

Ortaya çıkan anlaşma da Apple’ın Dialog Semiconductor ile olan işbirliğinin zamanla sonlanacağı anlamını taşıyor. Bunun Diyalog Semiconductor’ü olumsuz etkilememesinin nedeni ise şirketin vakit kazanmış olmasından kaynaklanıyor. Anlaşma ile Diyalog Semiconductor, Apple’a olan bağımlılığını azaltmak için vakit kazanmış durumda. Yani şirketin Apple ile olan işbirliği direkt kesilmeyecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz