Ana Sayfa Haberler Her İki iOS Cihazın Birinde iOS 12 Yüklü!

Her İki iOS Cihazın Birinde iOS 12 Yüklü!

0
iOS 12, iOS 12.1.1

Apple’ın iOS 12 işletim sistemi 17 Eylül’de piyasaya sürüldü ve şu anda her iki iOS cihazın birine yüklenmiş durumda. Apple’ın paylaştığı verilere göre aktif iOS cihazlarının yüzde 53’ünde iOS 12 çalıştırılıyor.

Apple bugün, geliştiriciler için Uygulama Mağazası destek sayfasında yer alan istatistiklerini güncelledi. Artık iOS sürümlerinin yüklenme oranları farklı bir şekilde gösteriliyor.

Yüzde 53’lük istatistik sadece son dört yılda piyasaya sürülen cihazlardan elde edilen veriyi gösteriyor. Son dört yılda piyasaya sürülen cihazların yüzde 40’ında iOS 11, yüzde 7’sinde ise daha eski bir iOS sürümü yüklü.

Apple iOS 12 Yüklenme Oranı

En yeni iOS sürümünün tüm aktif iOS cihazlara yüklenme oranı yüzde 50. Tüm aktif iOS cihazların yüzde 39’unda iOS 11 çalıştırılırken, yüzde 11’inde işletim sisteminin daha eski bir sürümü çalıştırılıyor.

Apple’ın verileri analiz sitesi Mixpanel’den alınan ve geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız iOS 12 benimsenme oranı ile benzerlik gösteriyor. Bir hafta önce Mixpanel, iOS cihazların yaklaşık yüzde 46’sında en yeni iOS sürümünün yüklü olduğunu açıklamıştı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/10/05/ios-cihazlarin-yuzde-46-ios-12-calistiriliyor/]

iOS 12 benimsenme oranı ile geçen yılın aynı döneminde yayınlanan iOS 11’in benimsenme oranını geride bıraktı. 2017 yılının Ekim ayının başında iOS 11 yalnızca iOS cihazların yaklaşık yüzde 38,5’ine yüklenmişti. Apple’ın resmi verilerine göre, iOS 11’in benimsenme oranı 2017’nin Kasım ayının başlarında yüzde 50’yi ancak görebilmişti.

En yeni iOS sürümünün benimsenme oranı 2016’da piyasaya sürülen iOS 10’un benimsenme oranı ile oldukça yakın. 11 Ekim 2016’da iOS 10 aktif cihazların yüzde 54’üne yüklenmişti.

Güncellemeyle sunulan hız iyileştirmeleri göz önüne alındığında kullanıcıların iOS 12’yi daha hızlı bir şekilde benimsemesi sürpriz bir gelişme değil.

Apple, en yeni mobil işletim sistemi ile özellikle eski iPhone’lar ve iPad’leri daha hızlı hale getirdi. Örneğin, iPhone 6 Plus’ta uygulamalar yüzde 40 daha hızlı açılırken, klavyenin görüntülenmesi ise yüzde 50 daha hızlı hale geldi. Fotoğraf çekmek için Kilit Ekranı’ndan kameranın açılma hızı ise artık yüzde 70 daha hızlı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz