Ana Sayfa Haberler Üçüncü Çeyrekte Mac Satışları Düştü!

Üçüncü Çeyrekte Mac Satışları Düştü!

0
Mac Satışları

Gartner tarafından paylaşılan yeni PC sevkiyat tahminlere göre Mac satışları düştü. Apple’ın dünya çapındaki Mac sevkiyatları bir önceki yılın üçüncü çeyreğine kıyasla bu yılın aynı çeyreğinde yüzde 8,5 oranında düştü.

Apple, bir önceki yılın üçünü çeyreğinde 5.3 milyon Mac sevkiyatı yapmayı başarmıştı. Şirket, bu yılın üçüncü çeyreğinde 4.9 milyon Mac sevkiyatı yaptı ve bir önceki çeyreğe kıyasla bu çeyrekte yüzde 8,5 oranında düşüş görüldü.

Apple, dünya çapındaki Mac sevkiyatları ile Lenovo, HP ve Dell’in altında yer alıyor. Öte yandan Cupertino merkezli şirket Acer ve Asus’un üstünde yer alarak dünyanın dördüncü büyük bilgisayar satıcısı konumunda.

Lenovo çeyrek boyunca bir numaralı bilgisayar satıcısı olmayı başardı ve yüzde 23,6 pazar payı ile yaklaşık 15,8 milyon PC sevkiyatı yaptı.

HP, yüzde 21,8’lik pazar payı karşılığında 14,6 milyon adet PC sevkiyatı ile ikinci olurken, Dell 10.7 milyon adet PC sevkiyatı ve yüzde 16’sı pazar payı ile üçüncü sırada yer aldı.

Acer ve Asus, sırasıyla, sırasıyla yüzde 6,1 ve yüzde 6 pazar payı ile ortalama 4 milyon adet bilgisayar sevkiyatı yaptı.

Apple Mac Sevkiyatı

Apple’ın Mac satışlarındaki düşüş 2018 yılında Mac serisinin büyük bir bölümünü yenilememesinden, güncellememesinden kaynaklanıyor. Bu nedenle söz konusu düşüş bir sürpriz değil.

Cupertino merkezli şirket şimdiye kadar sadece MacBook Pro serisini yeniledi. MacBook, MacBook Air ve Mac mini için ise Bu ay veya önümüzdeki ay bir güncelleme yapılması bekleniyor.

Ayrıca düşen Mac satışları, dünya genelindeki PC pazarının da büyümesi ile doğru orantılı. 2017’nin üçüncü çeyreğine kıyasla bu yılın üçüncü çeyreğinde sadece yüzde 0,1’lik bir artış görüldü ve toplamda 67.2 milyon adet bilgisayar sevkiyatı yapıldı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz