Ana Sayfa Apple Apple Watch 4’ün EKG Özelliği Her Ülkede Çalışabiliyor

Apple Watch 4’ün EKG Özelliği Her Ülkede Çalışabiliyor

7
Apple Watch 4'ün EKG Özelliği Her Ülkede Çalışabiliyor

Apple, hatırlanacağı üzere Apple Eylül ayında yeni akıllı saati olan Apple Watch 4’ü tanıtmıştı. Ve yeni yayınlanacak güncelleme ile gelecek EKG özelliğinin altını özellikle çizmişti.

EKG özelliği için çeşitli izinler gerekiyor ancak lansmana özel olarak ABD özelinde bu özellik kullanıma sunulmuştu. Şirketin diğer ülkeler için de bu özelliği kullanıma sunmak için çalışmalar yaptığı belirtiliyor.

Forum sitelerinden birinde çıkan bir yayına göre saatteki kısıtlama donanımsal olarak değil sadece yazılımsal olarak bu özelliğin kullanılmasını engelliyor.

Bu özelliğin ABD dışında kullanılmasının çok kolay bir yolu olduğu yine aynı yayında belirtiliyor. Saatin bölge ayarının ABD olarak değiştirilmesi bu özelliğin kullanılabilmesi için yeterli.

iPhone’un da Ayarlar > Genel kısmından dil ve bölge ayarının da değişmesi gerekiyor. Bölgeleri değiştirmeniz durumunda; zaman, tarih, para birimi gibi özelliklerin de değişeceğini de belirtmiş olalım.

Apple her ne kadar bu özelliği ABD Sağlık Bakanlığından sertifika almış olsa da saatin geleneksel teşhis veya tedavi yöntemlerini değiştirmek üzere tasarlanmadığını ve yalnızca bilgilendirme amaçlı kullanılması konusunda uyardı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


7 Yorumlar

  1. ülkemizde iwatch 4 ün eki özelliği için sağlık bakanlığının iznine tabidir bu izin alınmadığı için çalışması mümkün değildir

    • Merhaba,

      Haberimizde de yer verdiğimiz gibi bu özelliğin başka ülkelerde çalışamaması için yazılımsal bir engel konulmuş. Ancak durum yazılımsal olduğu için hem telefonun hem de saatin konumu ABD olarak değiştirildiğinde kullanabilmek mümkün.

      Ancak resmi olarak kullanılabilmesi için bahsettiğiniz izinlerin olması gerekiyor.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

  2. Sayın Moderator yanlis bilgi!!! Dil ve bölge degistirilmesi sonucu ekg ozelligi acilamiyor maalesef. Baska bir yolu var midir

  3. Bende aldım ürünü yurt dışından geldi fakat dediğiniz dil bölge ayarlarını değiştirdiğim halde bir sonuç alamadım yazılımsal bir sorun bunun başka bir yolu mutlaka vardır sonuçta donanımı mevcut cihazın hastamız için getirtmiştik ve türkiyede kullanmamız gerekiyor nasıl bir çözüm bulabiliriz acil bir durum ilgilenirseniz sevinirim

  4. yırttım kendşmş ama çalışmıyor Bir arkadaşım yaptı ama nasıl yaptığını hatırlamıyor cinnet geçiricem bilen eden yok mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz