Ana Sayfa Apple Apple’ın Piyasa Değeri 1 Trilyon Doların Altına Düştü!

Apple’ın Piyasa Değeri 1 Trilyon Doların Altına Düştü!

0
Apple'ın Piyasa Değeri 1 Trilyon Doların Altına Düştü!

Geçtiğimiz günlerde piyasa değeri 1 trilyon dolar seviyesine ulaşan Apple’ın değeri çıkan haberlerden sonra bu seviyenin altına indi.

Yaklaşık 1 ay kadar önce 1 trilyon dolar değerine ulaşan firma, her ne kadar bundan sonra satış rakamlarını açıklamayacağını duyurmuş olsa da yayınlanan bir rapora göre XR’ye olan ilgi beklenenden düşük.

Yayınlanan raporun ardından farklı firmaların hisse senetlerinde de düşüş yaşandı. Hisse değerleri düşen firmalar arasında Pegatro, Foxconn, Largan Precision, AAC Technologies ve Flexium Interconnect var.

Bu haberlerden sonra iPhone XR için üretimi artırma çalışmalarının da rafa kaldırıldığı belirtiliyor.

Bunun yanı sıra MarketWatch’a göre Apple son 6 yıl içerisindeki en kötü 2 gününü yaşadı. 8 Kasım itibariyle 208 Dolar olan hisse senedi 1 gün kadar öncesinde 210 dolar civarındaydı. Bu düşüş bile ciddi bir değer olarak karşımıza çıkıyor. Bu düşüşün ardından tekrardan yükselmesi bekleniyor. [Yatırım tavsiyesi değildir.]

Değeri 1 trilyon doların altına düşen firmanın tekrardan bu rakamın üzerine çıkabilmesi için halen şansının olduğu söyleniyor. Zira Apple, MacBook Air‘den yeni iPad Pro’ya kadar bir çok ürün duyurdu ve düşüşe geçen satışlar bu ürünlerle beraber tekrar arttı.

Şirket, Ağustos ayında piyasa değerinin 1 trilyon dolar seviyesine yükseldiğini duyurmuştu.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz