Ana Sayfa Apple Apple, Kendi Modemini Üretmek İçin Kolları Sıvadı!

Apple, Kendi Modemini Üretmek İçin Kolları Sıvadı!

0
Apple, Kendi Modemini Üretmek İçin Kolları Sıvadı!

Apple, iPhone modellerinde kullanmak üzere kendi modemlerini geliştirmesi için konu hakkında deneyimli mühendisler aramaya başladı.

Çoğu firma ürettiği ürünlerdeki parçaların bir kısmını farklı üreticilerden ediniyor. Ancak Apple parçaların çoğunu kendi içerisinde üreten sayılı firmalardan biri. Bu durum hem güvenlik hem de optimizasyon açısından firma için oldukça avantajlı.

Çıkan haberlere göre firma LTE, Bluetooth ve 5G gibi teknolojilerde deneyimli mühendisler arıyor. Bu da firmanın iPhone’lardaki modemi kendi içerisinde üretmek istediği anlamına geliyor.

Hali hazırda iPhone ve iPad gibi bazı serilerinde kendi ürettiği grafik işleme birimlerini kullanan Apple tarafında kendi modemini üretme konusunda bunlar ilk sızıntılar değil. Daha öncesinde de firmanın modem üretmek istediğini duymuştuk.

Bazı kaynaklara göre ise firma Qualcomm’daki mühendisleri bünyesine katmak istiyor. Ama bu durum şu an için net değil zira bu tip bir şeyin olabilmesi çok da mümkün gözükmüyor. En azından nispeten uzun bir süre daha bu tip bir şeyi göremeyeceğimiz düşülen notlar arasında.

Daha öncesinde Apple’ın Intel ile işbirliğine gidip 2020 yılında ilk 5G modeme sahip iPhone’u duyurabileceğini geçtiğimiz günlerde aktarmıştık.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz