Ana Sayfa Apple Apple, Yapay Zeka İle İlgili Bir Start-Up’ı Satın Aldı!

Apple, Yapay Zeka İle İlgili Bir Start-Up’ı Satın Aldı!

0
Apple, Yapay Zeka İle İlgili Bir Start-Up'ı Satın Aldı!

Apple, gizlilik odaklı, yapay zeka ile ilgilenen Silk Labs isminde ve nispeten ciddi oranda yatırımlar almış bir start-up’ı bünyesine kattı.

Silk Labs’in kullandığı yeni teknoloji ile beraber veriler, bulut depolama ortamına gönderilmeden işlenebiliyor. Bu da ciddi oranda bir güvenlik avantajını beraberinde getiriyor.

Start-up, Google‘ın aksine verileri dışarı aktarmıyor. Bunun yerine bütün işlemlerini sabit ya da yerel diskte yapıyor. Girişim, projelerini duyurduğunda 770 bağışçıdan 150 bin dolar civarında bir bağış elde etmişti.

Bu bağışı diğer firmaların aksine yapay zeka üzerinde kullanacaklarını açıklamaları, Apple’ın oldukça fazla ilgisini çekmiş olmalı. Ki firma 4 milyon dolar civarında bir yatırım ile Silk Labs’ı bünyesine kattı.

Bilindiği üzere Apple veri konusunda oldukça hassas davranıyor. Bu yüzden de firma, Silk Labs’i zaman kaybetmeden onlarca çalışanı ile beraber direkt olarak kendi bünyesine kattı.

Silk Labs, Kaliforniya – San Mateo merkezli ufak çaplı denebilecek girişimlerden bir tanesiydi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz