İçeriğe geç
Haber Akışı Apple iPhone iOS Mac iPad İpuçları Güncellemeler Videolar Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Apple Gündemi

Apple, Bugün Tekelcilik Suçlamasıyla Mahkemeye Çıkacak!

Geçtiğimiz günlerde dünyanın ilk 1 trilyon dolar değerindeki şirketi olan ancak sonrasında değeri bu rakamın altına düşen Apple, tekelcilik ile suçlanıyor.

Furkan

Güncelleme: okunma

Apple, Bugün Tekelcilik Suçlamasıyla Mahkemeye Çıkacak!

Geçtiğimiz günlerde dünyanın ilk 1 trilyon dolar değerindeki şirketi olan ancak sonrasında değeri bu rakamın altına düşen Apple, tekelcilik ile suçlanıyor.

Firma her ne kadar artık dünyanın en büyük şirketi olmasa da oldukça büyük davalara giriyor. Bunlardan biri de App Store ve uygulama komisyonları hakkında.

Çeşitli kaynaklara göre sorun, Apple'ın burada yaptığı %30 civarındaki kesintiler. Zira eğer iOS için uygulama geliştiriyorsanız şirket, gelirinizin %30'unu komisyon olarak sizden kesiyor.

Hatırlanacağı üzere Apple daha öncesinde de ABD Yüksek Mahkemesinden bu davayı geri çekmelerini istemişti.

Firma aynı zamanda tekelcilik oluşturmadığını ve App Store'un bu noktada sadece bir aracı olduğunu aktarıyor.

Biraz daha geriye gidildiğinde davanın 2011 yılına dayandığı görülüyor. O dönemde açılan dava, Kaliforniya - Oakland'daki federal mahkeme tarafından düşürülmüştü. Ancak dava geçtiğimiz yıl tekrardan San Francisco 9. temyiz mahkemesi tarafından açıldı.

Firmanın bugün bu konu hakkında mahkemeye çıkması ve kendisini savunması bekleniyor. Davanın firma için oldukça fazla önem teşkil ettiği belirtiliyor.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.