Ana Sayfa Apple Apple Animoji Gelişiyor: Yeni Özellikleri Sızdırıldı

Apple Animoji Gelişiyor: Yeni Özellikleri Sızdırıldı

0
Apple Animoji Gelişiyor: Yeni Özellikleri Sızdırıldı

Apple, Animoji ismini verdiği ve yüzünüzü 3 boyutlu olarak modelleyip sizi adeta bir emojiye çeviren özelliğini geliştiriyor.

Bilindiği üzere Animojiler Face ID’deki sensörleri kullanarak yüzünüzün haritasını çıkarıyor. Çıkan veriyi AR ile işleyerek de yüzünüzü telefonda değiştirmenize imkan sunuyor.

Firmanın bu özellik özelinde şimdiki amacı ise yapılan patent başvurusunda kendini ele veriyor. ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından yayınlanan “yüz ifadelerine dayalı ses efektleri” başlığına sahip başvuruya göre şirket, bu alanda birtakım geliştirmeler yapacak.

İlk olarak Snapchat isimli uygulamada gördüğümüz mimiklere göre farklı efektler ya da tepkiler verme özelliğinin benzeri Animoji’ye de eklenecek gibi duruyor.

Yeni özellikler arasında ise FaceTime kullanımı sırasında kullanılabilecek eğlenceli bir özellik var. Eğer Animoji ekranını kullanıyorsanız “boom” ya da “tebrikler” dediğinizde ekranda konfeti patlayacak ve arka planda dönen animasyonlar değişecek.

Ayrıca bütün karakterlere ait özel bir ses eklenerek, bununla beraber karakterler çok daha canlı bir hale getirilecek.

Apple’ın bu özelliği sadece Face ID bulunan modellerde çalışıyor. Dolayısıyla iPhone X ve sonrasında çıkan modellerde bu özelliği kullanmak mümkün.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz