Ana Sayfa Apple Apple iPhone XS ekran boyutu yüzünden davalık oldu!

Apple iPhone XS ekran boyutu yüzünden davalık oldu!

0

Geçtiğimiz günlerde bir iPhone kullanıcısı Apple cihazlardaki çentik yüzünden dava açmıştı. Şimdi ise Apple iPhone XS ekran boyutu ve ekran çözünürlüğü konusunda yalan söylemekle suçlanıyor!

iPhone kullanıcısından Apple’a ekran çentiği davası!

Apple iPhone XS ekran boyutu doğru değil mi?

Bu günlerde Apple’a açılan davaların ardı arkası kesilmiyor. Yeni açılan dava ise Apple’ın iPhone X, iPhone XS ve iPhone XS Max ekran boyutu ve çözünürlüğü konusunda yalan söylediğini iddia ediyor. Dava dosyası, Kuzey Kaliforniya’daki ABD bölge mahkemesine iki iPhone kullanıcısı tarafından sunuldu.

Davacılar çentiğin alanını ve iPhone X, XS ve XS Max ekranlarının yuvarlatılmış köşelerini çıkardığınızda, aslında Apple’ın reklamlarında bahsettiği orandan çok daha küçük bir ekrana sahip olduğunu söylüyor. Davacıların iddialarına göre iPhone X, 5.8 inç değil 5.68 inçlik bir ekran boyutuna sahip.

Apple iPhone XS ekran boyutu yüzünden davalık oldu! SDN-2

Bununla birlikte çentiğin ve ekran içerisindeki kıvrımların yuvarlatılmış halleri ile insanların göz yanılmasına sebep olduğunu ve olduğundan büyük göründüğünü iddia ediyor. Davanın sonucu henüz belli değil. Apple iPhone XS ekran boyutu yüzünden davalık oldu! SDN-3

Fakat bu durum şirketin ekran-gövde oranıyla ön plana çıkardığı cihazların aleyhine olacak gibi görünüyor. Diğer davalarla birlikte bu davanın da nasıl sonuçlanacağını merak ediyoruz. Ama şunu da söylemek gerekiyor ki büyük şirketler böyle davalarla sürekli uğraşıyorlar.

Peki, sizce Apple’ın resmi olarak verdiği ekran boyutunda yanlış bir bilgi verme olasılığı var mıdır?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz