Ana Sayfa Apple Alman Mahkeme Patent Davasında Qualcomm’u Haklı Buldu!

Alman Mahkeme Patent Davasında Qualcomm’u Haklı Buldu!

0
Alman Mahkeme Patent Davasında Qualcomm'u Haklı Buldu!

Apple ve Qualcomm arasında birçok patent anlaşmazlığı mevcut. Bunlardan biri de iPhone modellerinde kullanılan modemlerle ilgili.

Apple, Çin’de olduğu gibi Almanya’da da iPhone modelleri için getirilebilecek satış yasağıyla karşı karşıya.

Münih şehrinde görülen bir davada mahkemenin kararı Apple’ın Qualcomm’un patentini ihlal ettiği yönünde oldu. Almanya’da satılan Intel modeme sahip iPhone modellerinde bu patent ihlalinin yapıldığı belirtiliyor. Patentin iPhone’larda modem aktifken şarj tasarrufunu sağlayan bir özellikle ilgili olduğu aktarılıyor.

Mahkemenin bunu duyurmasından sonra Apple’dan gelen açıklamaya göre karar temyize götürülecek. Apple aynı zamanda karşı tarafın ciddi ücretler istediğini belirtiyor.

Bu esnada iPhone 7 ve 8 modelleri Almanya’nın 15 perakende mağazasında satılmayacak. iPhone Xs, Xs Max ve XR modelleri ise satılmaya devam edecek.

Qualcomm’un bu durumun güncelleme ile giderilebileceğine inanmadığı da eklenen notlar arasında. Eğer karar temyizden dönerse Apple’ın ödemesi gereken rakamın 7 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

Her iki şirketin de yaklaşık 6 aydır devam eden bu süreci yakın süre içerisinde aynı masaya oturup sonuçlandırması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz