Ana Sayfa Haberler Apple’ın Yeni Aldığı Patent, Katlanabilir iPhone’u İşaret Ediyor!

Apple’ın Yeni Aldığı Patent, Katlanabilir iPhone’u İşaret Ediyor!

0
Apple'ın Yeni Aldığı Patent, Katlanabilir iPhone'u İşaret Ediyor!

Apple tarafından alınan yeni patent, firmanın net bir şekilde katlanabilir bir iPhone modeli üzerinde çalıştığını gösteriyor.

Cupertino merkezli teknoloji devi, son yıllarda çok konuşulan katlanabilir ekran teknolojisiyle ilgili bir patent aldı.

Katlanabilir ekran teknolojisinde diğer üreticilerin araştırmalar ve prototip ürünler yaptığı biliniyor. Apple tarafından alınan yeni patent ise şirketin de bu konu hakkında araştırmalar yaptığını işaret ediyor.

Patentte iPhone X ile birlikte geçiş yapılan OLED ekran teknolojisine yer veriliyor.

Daha dayanıklı bir ekran sunmak için ise poliment ve pigment pullarının birleştirildiği bir kaplama görülüyor. Geliştirilen kaplama bir kez uygulandıktan sonra ekranın, katlama ve bükülmelere karşı daha mukavemetli olduğu aktarılıyor.

Apple'ın Yeni Aldığı Patent, Katlanabilir iPhone'u İşaret Ediyor!

Patentteki dikkat çekici nokta ise ekranın hem iç tarafa hem de dış tarafa doğru katlanabilir durumda olması. Görünüşe göre dış tarafa doğru bükülmeye dayanıklı bir cam geliştirilmiş.

Şirket, yeni bir teknoloji çıktığı zaman bunu seri üretimdeki ürünlerinde kullanma noktasında çoğu zaman diğer üreticilerden daha geç davranıyor. Bu yüzden hızlı bir şekilde bu patentin kullanıldığı bir ürünü göremeyebiliriz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz