Ana Sayfa Apple Tim Cook’tan çok konuşulacak iPhone itirafı!

Tim Cook’tan çok konuşulacak iPhone itirafı!

0

Son zamanlarda satış rakamlarından ciddi anlamda düşüş yayan Apple sık sık gündeme gelmeye devam ediyor. 2018 yılında piyasaya sürmüş olduğu iPhone XS, XS Max ve iPhone XR modelleriyle ile birlikte bir türlü istediği rakamlara ulaşamayan teknoloji devinin CEO’su Tim Cook’tan bomba bir itiraf geldi. İşte, detaylar!

Sony, Face ID’den daha güvenli bir sistem geliştiriyor!

Tim Cook iPhone satamıyoruz dedi! Apple hisseleri düştü!

Tim Cook yatırımcılarına yazmış olduğu mektupta, 2019’un ilk çeyreği hakkında bir değerlendirmede bulundu. Cook yapmış olduğu değerlendirmede beklenenden daha az iPhone sattıklarını itiraf etti.

Bunun haricinde ise 2019’un ilk çeyreğindeki gelir tahminlerini de düşürdüklerini belirten Cook, yazmış olduğu mektupta 2019’un ilk çeyreğinde önceden 89 ila 93 milyar dolar gelir beklediklerini, ancak son zamanlarda yaşanılan düşüşü de göz önünde bulundurulduğu zaman söz konusu bu rakamın, 84 milyar dolar seviyesine kadar gerilediğini de özellikle belirtti.

Tim Cook iPhone itirafı

Bu yılki iPhone satışlarındaki en büyük düşüşün nedeni olarak ABD ile Çin arasındaki yaşanılan diplomatik gerilimi işaret eden CEO, ayrıca Çin’de yaşanılan ekonomik sıkıntıların alım gücünü azaltığını ve bu yüzden satış rakamlarının genel anlamda düştüğünü de özellikle vurguladı.

Tim Cook yazmış mektup ile yatırımcılarını son mali durumla ilgili bilgilendirirken aynı zamanda Apple hisseleri de ciddi anlamda düştüğü de gözlemlendi. Cook’un açıklamasından sonra Apple hisseleri toplamda 55 milyar dolar değer kaybetti.

Borsa uzmanları ise, söz konusu bu düşüşün anlık olduğunu ve Çin’deki ekonomik daralmanın sadece Apple’ı değil birçok firmayı etkilediğini de düşünüyorlar. Yani Cook’un açıklamalarına şöyle bir baktığımızda ise, Çin pazarının akıllı telefon satışları için oldukça önemli bir yere sahip olduğunu görmekteyiz.
Tim Cook iPhone itirafı

Hem ABD ve Çin arasında yaşanılan siyasi gerilim hem de yaşanılan ekonomik daralmanın Apple’ın son zamanlardaki düşünün asıl nedeni olarak gösteriliyor.

Görünen o ki, önümüzdeki dönemlerde Apple, Çin pazarında elini yeniden güçlendirmek amacıyla yeni stratejilere başvuracak. Son olarak ise teknoloji devi 2019’un ilk çeyrek raporlarını 29 Ocak’ta yayınlayacağını da duyurdu.

Peki, siz Apple’ın son dönemlerdeki düşüşünü nasıl değerlendiriyorsunuz? Düşüncelerinizi yorum kısmından aktarabilirsiniz. Yorumlarınızı bekliyoruz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz