Ana Sayfa Haberler iPhone 7 ve iPhone 8 Modellerinin Satışı Almanya’da Yasaklandı!

iPhone 7 ve iPhone 8 Modellerinin Satışı Almanya’da Yasaklandı!

0
iPhone 7 ve iPhone 8 Modellerinin Satışı Almanya'da Yasaklandı!

Alman mahkeme tarafından alınan karara göre iPhone 7 ve iPhone 8 modellerinin satışı Almanya’da resmi bir şekilde yasaklandı.

Qualcomm tarafından açılan davanın sonucu Apple için pek iyi olmadı.

Apple’ın bir süredir Qualcomm’un patentlerini ihlal ettiği aktarılıyordu. Qualcomm’un bu konuda Almanya’da açtığı dava sonucunda Apple haksız bulundu.

Apple, bu karar neticesinde 2016 yılında tanıttığı iPhone 7’nin yanı sıra 2017 yılında tanıttığı iPhone 8 modellerinin satışını Almanya’da durdurdu. Plus etiketiyle satılan daha büyük ekrana sahip iPhone’ların da satışı durduruldu.

Şirket, Almanya için olan resmi web sitesinden ürünleri kaldırdı. Resmi sitede şu an sadece Eylül ayında tanıtılan Xs, Xs Max ve XR satılıyor.

Ülkede iPhone 7 ve 8’in satışı, Apple dışındaki bazı perakende satıcılarda ilginç bir şekilde devam ediyor. Durumun neden böyle olduğu konusunda ise bir bilgi yok.

Firmanın başına benzer problem Çin’de de gelmişti. Yayınladığı yazılım güncellemesiyle birlikte sorunun üstesinden gelmeye çalışan Apple, bu sorunu Almanya’da çözemeyeceğe benziyor.

Davanın devam ettiği ve satışları yasaklanan Apple’ın konuyu temyize götürdüğü eklenen notlar arasında.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz