Ana Sayfa Apple Apple, Facebook’un Eski Önemli İsimlerinden Birini Transfer Etti

Apple, Facebook’un Eski Önemli İsimlerinden Birini Transfer Etti

0
Eski Facebook Çalışanı, Apple'da İşe Başladı

Daha önce Facebook’ta çalışan ve şirketin veri paylaşımı tutumunun kötü sonuçlanacağını yıllar öncesi belirten Sandy Parakilas, Apple’da iş başı yaptı.

Eski Facebook çalışanı, ürün yöneticisi olarak Cupertino merkezli teknoloji devi Apple’daki işine başladı.

Şirket, gizlilik ve kişisel verileri korumada diğer firmalardan bir miktar daha önde. Ayrıca bu konuda oldukça hassas olan firma, bu konuda eski Facebook çalışanını bünyesine kattı.

Bir buçuk yıl boyunca Facebook’ta çalışan Sandy Parakilas, geliştiricilerin gizlilik ve politikalara uygun çalışıp çalışmadığını denetliyordu. Çalıştığı süre boyunca veri paylaşım politikalarının olumsuz sonuçlar doğurabileceğini aktaran Parakilas’ın uyarıları dikkate alınmamıştı.

Bu adım ile birlikte bir kez daha Apple tarafının güvenlik konusunda ne kadar kararlı olduğunu görüyoruz.

Facebook, geçtiğimiz yıl 100 bin civarı kullanıcıya ait verileri başka bir firmaya satmıştı. Verileri satın alan firma, platformdaki bir açıktan faydalanarak 87 milyon civarında kullanıcının verilerini elde etmeyi başarmıştı. Bu skandalın ortaya çıkmasından sonra platformun CEO’su olan Mark Zuckerberg, bilgisine başvurulmak üzere mahkemeye çağrılmıştı. Konu hakkında şu an için herhangi bir gelişme bulunmuyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz