Ana Sayfa Apple Qualcomm, Apple İle Çalışmayı Reddetmiş!

Qualcomm, Apple İle Çalışmayı Reddetmiş!

0

Apple’ın önemli isimlerinden biri tarafından yapılan açıklamaya göre Qualcomm, 2018 model iPhone’lar için firmaya modem satmayı reddetmiş.

Mobil işlemci pazarının ciddi bir kısmını elinde bulunduran firmanın Apple’a iPhone Xs, Xs Max ve XR için modem vermediği ortaya çıktı.

iPhone 7 ve 7 Plus satışa çıkana kadar modem tarafında Apple’ın ana tedarikçisi Qualcomm’du. iPhone 7 serisinden sonra Intel’den de modem alınmaya ve mobil işlemci üreticisinden uzaklaşmaya başlanması, şirketin tercihi sanılıyordu.

Durumun böyle olmadığı Cupertino merkezli teknoloji devi Apple’ın günlük işlerinden sorumlu başkanı Jeff Williams tarafından yapılan açıklamada ortaya çıktı. Açıklamaya göre mobil işlemci devi, Apple’ı reddetmiş.

Hatta Williams’ın Qualcomm’un CEO’su Steve Mollenkopf ile iletişime geçip ikna etmeye çalıştığı ancak CEO’nun buna olumsuz cevap verdiği belirtiliyor.

Qualcomm ile olan telif problemi devam ediyor

Mobil işlemci üreticisi, Apple’dan cihaz başına 7.5 dolar istiyor. Ancak Apple cihaz başına 1.5 dolar ödemeyi kabul ediyor. İki firma arasındaki krizin bu yüzden devam ettiği aktarılıyor.

Eğer iki şirket anlaşamaz ise Apple’ın burada zararlı olacağı da iletilen notlar arasında.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz