Ana Sayfa Apple Apple, 2020’den Sonra Bütün iPhone’larda OLED Ekran Kullanacak

Apple, 2020’den Sonra Bütün iPhone’larda OLED Ekran Kullanacak

0
Apple, 2020'den Sonra Bütün iPhone'larda OLED Ekran Kullanacak

Yapılan sızıntılar gösteriyor ki Cupertino merkezli teknoloji devi Apple, 2020 yılına kadar bütün iPhone modellerinde OLED ekrana geçiş yapacak.

iPhone X ile birlikte kullanıcıların beğenisine sunulan OLED ekranlar, 2020’den itibaren iPhone’larda standart olarak gelecek.

Geçtiğimiz yıl tanıtılan 3 modelden 2’si OLED ekrana sahipti. Verilen bilgilere göre 2020 yılından itibaren tamamen OLED ekranlar kullanılacak.

Firmanın bu hamleyi 2019 yılından itibaren yapmak istediği, ancak tedarik noktasındaki yüksek maliyetlerden dolayı bunu yapmadığı aktarılıyor.

OLED ekranların tedarik zincirinin %95’inin Apple’ın en büyük rakiplerinden biri olan Samsung’da olduğu eklenen notlar arasında.

Bununla beraber BOE ve LG Display’in da kendi OLED panellerini üretmeye başlaması bekleniyor. Apple’ın bu sayede sadece Samsung’a bağlı kalmayacağı iletiliyor. İki firmanın üretim yapmaya başlamasından çıkarılabilecek bir diğer anlam ise fiyatların düşebileceği.

Apple’ın düşen bu maliyetleri, cihazların fiyatına yansıtıp yansıtmayacağını ilerleyen aylarda göreceğiz.

Japan Display, bu durumdan zararlı çıkacak taraf. Zira LCD ekran panelleri üreten şirketin satışları ciddi oranda azalacağa benziyor. LCD üreten şirketin şimdiden Tayvan merkezli TKP Holding ile görüşmelere başladığı söyleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz