Ana Sayfa Öne Çıkanlar Apple, tek bir vida için Amerika’da üretim yapamamış!

Apple, tek bir vida için Amerika’da üretim yapamamış!

0

Amerikave Çin arasındaki gerginlik sürerken, Başkan Trump’ın Apple’a yaptığı yerli üretim baskısı da artmaya devam ediyor. Apple, bu baskılara karşı bazı önlemler alsa da ortaya çıkan haber herkesi şaşırttı.

Apple yerli üretime destek için servet harcıyor!

Apple, tek bir vida için Amerika’da üretim yapamamış!

2012’de Apple‘ın üst düzey yöneticisi Tim Cook, Apple‘ın Amerika’da bir Mac bilgisayarı yapacağını duyurmak için bir televizyon programına gitti. Amerikan işçilerinin ürettiği ilk Appleürünü olacak olan 3000 dolar değerindeki Mac Promodelinden bahsetti ve Amerika‘da üretilecek olan bilgisayarın üstünde gururla “Amerika’da bir araya getirildi” yazılacağından açıkladı. Ancak gelen habere bakılırsa, bu olayın neden hiçbir zaman gerçekleşmediği ortaya çıktı!

Adı gizli tutulan 3 yöneticiye göre, Apple’ın Çin’de her zaman güvendiği bazı fabrikalar vardı ve aynı şey üretim yapılacak olan Teksas’ta da geçerliydi. Ancak, Apple’ın güvendiği fabrika günde sadece 1000 vida üretebildi ve Apple satışlar konusunda ciddi sıkıntı yaşayıp, tek çare olarak Çin’den vida siparişi verdi.

Bu sipariş Apple’a büyük bir ders oldu ve hem Çin’deki üretimi Amerika’ya taşımaları durumunda nelerle karşılaşacaklarını gördüler hem de Apple, hiçbir ülkenin Çin’in ölçek, beceri, altyapı ve maliyet kombinasyonuyla eşleşemeyeceğini keşfetti.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz