Ana Sayfa Haberler Apple’ın çok konuşulan satış rakamları açıklandı!

Apple’ın çok konuşulan satış rakamları açıklandı!

0

Apple 4. çeyrek rakamlarısonunda açıklandı. Mali açıdan son 10 yılın en kötü zamanını geçiren Apple, bu yıl iPhone satışlarıile ne kadar gelir elde etti? Gelin, bu detaylara yakından göz atalım.

Tim Cook, Türkiye’de iPhone fiyatları düşecek dedi!

iPhone satışları ne durumda? Apple 4. çeyrek rakamları açıklandı!

Son zamanlarda yaşamış olduğu düşüş ile sık sık gündeme gelen Apple, 4. çeyrek rakamlarını açıkladı. 4. çeyrek rakamlarına göre Apple, bu yıl piyasaya sürmüş olduğu iPhone XSve XRmodellerine rağmen, iPhone satışlarında yüzde 15’lik bir düşüş yaşadığı gözlemleniyor.

Analistler, Apple için yol haritasını çizdi

Bunun haricinde diğer tüm ürün ve hizmetlerde yüzde 19‘luk bir gelir artışı gerçekleştiren şirketin, bu yılki olumsuz gidişatı toplam gelirlerine yansıyor. Bu kısımda ise, yüzde 5‘lik bir düşüş yaşayan Apple’ın söz konusu bu düşüşü iPhone satışlarıolarak gösteriliyor.

iPhone satışları

Yayınlanan diğer verilere göre Apple, 2017 yılında satışlardan toplamda88.3 milyar dolargelir elde ettiği belirtiliyor. Ancak, bu yılki kötü gidişattan rağmen şirketin toplamda 84 milyar dolarlıkbir satış geliri elde ettiğini de görmekteyiz.

Son 10 yılın en kötü performansını sergileyeniPhone satışları,bu yıl toplamda Apple‘a 51 milyar dolarkazandırmış. Bunun dışında, kullanıcılarına sunmuş olduğu hizmetlerden toplamda10.875 milyar dolargelir elde etmeyi başaran şirket, ayrıca Apple Watchgibi giyilebilir ürünlerin satışlarında da yüzde 33‘lük bir artış gerçekleştirmeyi başarmış.

Apple’dan FaceTime hatası ile ilgili beklen açıklama!

2018yılında, Mac satışlarında dayüzde 9‘luk bir artış gerçekleştiren şirket, yaşamış olduğu bu düşüşü Çinile ABDarasında yaşanan ticaret savaşını işaret ediyor.

Bunun dışında, dünya genelindeki ekonomik daralmayı da göz önünde bulundurmasını belirten Apple‘ınCEO’su hatırlarsanız açıklamasındaiPhone fiyatlarındada indirime gideceklerini müjdelemişti.

iPhone satışları / Apple 4. çeyrek rakamları


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz