Ana Sayfa Apple Angela Ahrendts, Apple’daki Görevinden Ayrılıyor

Angela Ahrendts, Apple’daki Görevinden Ayrılıyor

0
Angela Ahrendts, Apple'daki Görevinden Ayrılıyor

Apple’ın üst düzeydeki önemli yöneticilerinden biri olan Angela Ahrendts, Nisan ayı itibariyle şirketteki görevinden ayrılıyor.

Şirketin perakendeden sorumlu başkan yardımcısı Ahrendts, 2014 yılında şirketten aldığı teklif ile perakende biriminin başına gelmişti.

Apple, Fransa’ya 571 Milyon Dolar Vergi Ödemesi Yapacak

Yıllık olarak Apple’ın CEO’su Tim Cook’tan 10 milyon dolar daha fazla para kazandığı belirtilen Angela, 2 ay sonra mevcut görevini bırakacağını resmen açıkladı.

5 yıl gibi bir sürede 170 milyon dolar kazanan Angela, şirkette çalıştığı ilk yıllar oldukça başarılı bir grafik yakalamıştı.

5 farklı kıtadaki mağaza sayısını %25’lik bir artışla 506’ya çıkaran yönetici, aynı zamanda 2018’deki düşüşten de sorumlu tutulan isimlerdendi.

Angela Ahrendts: Yeni bir şeyler denemek istiyorum

Ahrendts, istifa ettikten sonra ne yapacağına dair net bir açıklama yapmamış olsa da “Yeni bir şeyler denemek istiyorum.” şeklinde konuştu. Perakendeden sorumlu başkan yardımcısının imzası, Apple Akasya dahil olmak üzere birçok mağazada var.

Nisan ayında şirkete veda edecek yöneticinin yıllık kazandığı para 25.6 milyon dolar iken, Tim Cook’un yıllık kazandığı para 15.6 milyon dolar olarak aktarılıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz