Ana Sayfa Apple Apple, iPhone 7 ve iPhone 8’de değişikliğe gidiyor!

Apple, iPhone 7 ve iPhone 8’de değişikliğe gidiyor!

0

Hatırlarsanız, geçtiğimiz ay önce, Alman Mahkemesi tarafınca alınan karar doğrultusunda ülke genelinde iPhone 7 ve iPhone 8 satışları yasaklanmıştı.

Yaşanan bu yasaklanma sonrasında Apple, iPhone 7veiPhone 8 modellerinde önemli bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

Popüler iOS uygulamaları ekranımızı kaydediyor!

Apple, iPhone 7 ve iPhone 8’de değişikliğe gidiyor!

Apple, Almanya pazarındaki satışlarını devam ettirmek amacıyla iPhone 7ve iPhone 8 modellerinde bazı donanım değişikliklerine gitmeye hazırlanıyor.

Bilindiği üzere iPhone 7 ve iPhone 8 modellerinde kullanılan bir teknolojinin Qualcomm‘a ait olduğu ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine, patent ihlali yaptığı ortaya çıkan Apple, Alman Mahkemesi tarafından haksız bulunmuştu.

Hal böyle olunc ada ülke genelinde ikinci bir emre kadar söz konusu iPhone modellerinin satışları yasaklanmıştı.

iPhone 7 ve iPhone 8

Söz konusu bu durumdan Apple, Qorvo‘nun ihlal etmiş olduğu donanım parçalarında değişikliğe giderek sıyrılmayı hedefliyor.

Aktarılan raporlara göre, eğer Apple söz konusu bu bileşeni değiştirirse Qualcomm‘a hiç bir patent ücreti ödemeden Almanya ve Çin pazarında yasaklanan cihazlarını hiç bir engel olmadan satışa sunabileceği de belirtiliyor.

Son zamanlarda yaşamış olduğu düşüş ile beraber gündeme gelen Apple, bu yöntem sayesinde Almanya ve Çin’de en çok satan iPhone modellerini yeniden piyasa sunabilecek. Tabii, söz konusu bu durumun oldukça uğraştırıcı ve zor olduğunu da belirtmekte yarar var.

Peki, siz Almanya’daki iPhone yasağı hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu konu ile ilgili düşüncelerinizi hemen aşağıda yer alan yorum kısmından aktarabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz