Ana Sayfa Haberler ABD’deki Akıllı Saat Pazarının Açık Ara Lideri Apple

ABD’deki Akıllı Saat Pazarının Açık Ara Lideri Apple

0
Apple Watch Series 4

Tüketici araştırma şirketi NPD Group’un paylaştığı en yeni rapora göre Apple Watch, ABD’de gelişen akıllı saat pazarının smartwatch açık ara lideri.

Piyasa verileri, ABD’deki akıllı saat satışlarının Kasım 2018’de sona eren 12 aylık dönemde, bir yıl önceki aynı zaman dilimine kıyasla güçlü bir büyüme gösterdiğini ortaya koyuyor. O dönemde satılan akıllı saatlerin yüzde 88’ini Apple, Samsung ve Fitbit’e ait. Rapor, dolar bazında olan akıllı saat satışlarının yüzde 51 oranında arttığını ve satışların yaklaşık 5 milyar dolara ulaştığını gösteriyor. Birim satış başına ise yüzde 61’lik bir artış var ve giyilebilir cihazlara olan talebin etkileyici bir hızla arttığı görülüyor.

Daha Yaşlı Tüketicileri Etkileyebilen Tek Şirket

Rapora göre, ABD’deki yetişkinlerini yüzde 16’sı bir akıllı saate sahip. 2017 yılının Aralık ayında bu oran yüzde 12’ydi. 18-34 yaş arasındaki genç nüfusun akıllı saat kullanım oranını artırdığı belirtiliyor. NPD analistleri, Apple Detection’ın Fall Detection ve EKG gibi sağlık özellikleri ve ev otomasyonu ile daha yaşlı tüketicileri etkilediğini söylüyor.

Tüm bunlarla birlikte Apple, Apple Watch satışlarına dair herhangi bir istatiksel veriyi açık bir şekilde paylaşmıyor. 2019 mali yılı ilk çeyreğine ilişkin yatırımcı görüşmesinde Apple CEO’su Tim Cook, şirketin giyilebilir cihaz gelirinin Apple Watch ve AirPods’un şaşırtıcı popülerliği ile yönlendirildiğini söyledi. İlginç bir şekilde Cook, yalnızca giyilebilir ürün kategorisinin satış başarısının büyüklüğünün Fortune 200 şirketine yaklaştığını söyledi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz