Ana Sayfa Haberler Apple Yeni Video Akış Hizmetini Başlatmaya Artık Çok Yakın

Apple Yeni Video Akış Hizmetini Başlatmaya Artık Çok Yakın

0
Apple Yeni Video Akış Hizmetini

CNBC, sürekli söylentilere konu olan Apple’ın kendi video akış hizmetini Nisan veya Mayıs ayında başlatmayı planladığını öne sürdü. Son söylentiler, Apple’ın kullanıcılarına ücretsiz olarak kendi orijinal içerikleri ile birlikte HBO ve STARZ gibi diğer sağlayıcıların içeriğine erişim izni vereceğini gösteriyor. Yani Apple kullanıcıları, HBO NOW gibi mevcut dijital servislere kayıt yaptırdıklarında bu servislere Apple’ın TV uygulamasından ulaşabilecekler.

Hazırlıkların Sonuna Gelindi

CNBC’ye göre, Apple, video akış hizmetini piyasaya sürme konusunda son hazırlıklarını yapıyor. Henüz işin başında olunduğu için bazı içerik sağlayıcıları başlangıçta hizmette yer almayacak. HBO gibi sağlayıcıların veri paylaşımı ve gelir ayrılıkları konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle hizmette yer almayacağı bildiriliyor. Yine de Starz, Showtime ve Viacom’un Apple’ın video akış hizmeti üzerinden abonelik sunması bekleniyor ve anlaşmazlıklar çözülebilirse HBO da bu sağlayıcılar arasına katılabilir. Hulu ve Netflix’in ise Cupertino merkezli şirketin video akış hizmetine katılması beklenmiyor.

Apple, TV servislerine yapılan her abonelikten yüzde 15-30 oranıda kesinti yapıyor. Yani müşteriler App Store üzerinden Netflix gibi hizmetlere kaydolduklarında Apple’ın aldığı pay bir hayli yüksek. Bu da Netflix gibi içerik sağlayıcılarının tepkisine neden oluyor. Cupertino merkezli şirketin kendi video akış hizmetini sunacak olması ise rekabeti daha da yükseltecek gibi duruyor. Apple’ın 100’den fazla ülkede kullanılabilecek onlarca orijinal televizyon şovu ve filmi ile hizmetini öne çıkaracağına inanılıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz