Ana Sayfa Haberler Apple’dan Geliştiriciler için Flaş Karar

Apple’dan Geliştiriciler için Flaş Karar

0
Apple Geliştiriciler

Apple, geliştiriciler için flaş bir karar aldı. Cupertino merkezli şirket, tüm geliştiricilerin geliştirici hesaplarında oturum açabilmeleri için iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini kullanmalarını zorunlu hale geliyor.

27 Şubat’tan İtibaren Zorunlu Olacak

Cupertino merkezli şirket, geliştiricilere e-posta yoluyla ulaşarak iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğinin zorunlu olacağını duyurdu. Şirket, geliştirici hesaplarını daha güvenli tutmaya yardımcı olmak ve üçüncü tarafların geliştirici hesaplarına erişmesini engellemek özelliğin kullanımını zorunlu tutmaya başlayacağını belirtiyor. Apple kimlikleri için iki faktörlü kimlik doğrulaması etkin olmayan geliştiricilerin 27 Şubat’a kadar özelliği etkinleştirmeleri gerekiyor.

Apple’ın buradaki destek sayfasında bulunan talimatları izleyerek bir iPhone veya Mac’ten iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini kolay bir şekilde etkinleştirilebilir. Ayrıca özelliği Apple Kimliği sayfasından da kolayca etkileştirebilmek mümkün. İki faktörlü kimlik doğrulama özelliği etkinleştirildiğinde, bir geliştirici hesabına giriş yaparken güvenilir bir cihazdan doğrulama kodunun girilmesi gerekecek.

Apple, iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini ilk olarak 2015 yılında kullanıma sunmuştu. Özellik iOS 9 ve OS X 10.11 El Capitan’ın 3. beta sürümleri test amaçlı olarak Apple cihazlarına gelmişti. İki faktörlü kimlik doğrulama özelliği ile Apple kimliklerine izinsiz üçüncü taraf erişiminin engellenmesiyle hem hesapların hem de cihazların daha güvenilir hale getirilmesi hedeflendi. Apple’ın kimlik doğrulama özelliği çalışma yapısı ile diğer birçok servisin sunduğu iki faktörlü kimlik doğrulama sistemlerinden sıyrılıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz