Ana Sayfa Haberler iOS 12’nin Grup FaceTime Özelliğiyle ilgili Sorunlar Devam Ediyor

iOS 12’nin Grup FaceTime Özelliğiyle ilgili Sorunlar Devam Ediyor

0
iOS 12 Grup FaceTime Özelliği

Birkaç hafta önce, Apple’ın Grup FaceTime özelliğinin kritik bir hatadan dolayı kullanıcıların izinsiz olarak başkaları tarafından dinlenmelerine izin veren önemli bir güvenlik açığına sahip olduğu keşfedilmişti.

Apple, güvenlik açığını gidermek için bir yama yayınlamış ve FaceTime sunucularını geçici olarak kapatmak zorunda kalmıştı. Aradan geçen bir haftanın ardından Apple, güvenlik sorununu ele alan ve kullanıcılar için Grup FaceTime’ı yeniden kullanıma açan iOS 12.1.4 güncellemesini yayınladı.

iOS 12.1.4 Sorunları Tam Olarak Çözemedi

Grup FaceTime’ı yeniden kullanıma açan iOS 12.1.4 güncellemesine rağmen özelliğin tam olarak çalışmadığı bildiriliyor. Güncellemenin yayınlanmasından bir gün sonra birçok kullanıcı bire bir FaceTime görüşmesine kişi ekleyemediğini söylemeye başladı. Görünüşe göre “Kişi Ekle” düğmesi bir türlü etkinleşmiyor. Şu anda bir Grup FaceTime görüşmesine başka bir kişi eklemenin tek yolu görüşmeyi en az iki kişiyle birlikte başlatmaktan geçiyor.

Apple Destek ekibinin attıkları bir tweet, Cupertino merkezli şirketin sorunun farkında olduğunu ortaya koyuyor.

Kimi iOS kullanıcısının iOS 12.1.4’de bahsi geçen problemle karşılaşmadıklarını söylemesi ise kafa karıştırıyor. Bu da sorunun genel olmadığı, ancak yine de yaygın olarak görüldüğünün bir işareti. En önemlisi ise birçok kullanıcı iOS 12.1.4 güncellemesinden habersiz. Bu da birçok kullanıcı için Grup FaceTime özelliğinin hiçbir şekilde kullanılamaz olduğu anlamına geliyor.

Şu anda Apple, tam sürüm notlarını paylaşmamış olsa da iOS 12.2 güncellemesi üzerinde çalışma yapıyor. Beta olarak kullanılabilir olan iOS 12.2 güncellemesinin bir önceki iOS sürümündeki hataları ele alarak gidermesi bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz