Ana Sayfa iOS iOS 12 Çalıştıran Cihaz Sayısı Hızla Artıyor

iOS 12 Çalıştıran Cihaz Sayısı Hızla Artıyor

0
iOS 12 Cihaz Sayısı

iOS 12 yüklü cihaz sayısı her geçen gün artıyor. Son iOS sürümünü çalıştıran cihazların oranı yüzde 83’e ulaşmış durumda. Bu oranın son dört yılda piyasaya sürülen cihazları kapsadığının altını çizelim.

Apple, iOS 12’yi piyasaya sürmesinden bu yana işletim sistemiyle ilgili verilerini iki farklı şekilde sunuyor. Cupertino merkezli şirket, hem yeni hem de eski cihazlara yüklü iOS sürümlerinin oranlarını sunuyor.

Apple’ın paylaştığı grafiklere göre, son dört yılda piyasaya sürülen cihazların yüzde 83’ünde en yeni iOS sürümü çalıştırılırken, tüm aktif iOS cihazların yüzde 80’ine güncelleme yüklenmiş durumda. Son dört yılda piyasaya sürülen cihazların yüzde 12’sinde iOS 11, yüzde 5’inde ise iOS’un daha eski bir sürümü çalıştırılıyor.

iOS 12 Çalıştıran Cihazların Oranı Artıyor

iOS 12 Yüklü Cihaz Sayısı

Ocak ayının başındaki veriler iOS 12 yüklü cihazların oranının yüzde 78 olduğunu gösteriyordu. Son birkaç haftada son iOS sürümünü çalıştıran cihazların oranını yüzde 5 oranında arttığı görülüyor.

Apple, Ocak ayının başından bu yana iOS 12.2 Beta ile birlikte iOS 12.1.3 ve iOS 12.1.4’ü piyasa sürdü. iOS 12.1.3 ve iOS 12.1.4 hata düzeltmeleri içeren güncellemerken, iOS 12.2 önemli geliştirmeler ve yenilikler sunacak bir güncelleme olarak hazırlanıyor.

iOS 13’e Doğru

İnsanlar iOS 12’yi iOS 11’den daha hızlı şekilde benimsiyorlar. Nisan 2018’de iOS 11 yüklü cihazların oranı yüzde 76’ydı. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında piyasaya sürülmesine rağmen Apple için iOS 12’ye odaklı sürecin de yavaş yavaş sonuna geliniyor. Şirket şu anda kısmen iOS 13 üzerinde çalışıyor.

Apple, bu yılki Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC 2019) iOS 13’ün ön tanıtımını yapacak ve en yeni iOS sürümünü geliştiricilerinin kullanımına sunacak. En yeni iOS sürümünün özellikle Dark Mode (Karanlık Mod) gibi iPhone ve iPad’ler için önemli yenilikleri ve değişiklikleri beraberinde getirmesi bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz