Ana Sayfa Haberler Apple CEO’su Tim Cook: İnsanlar Bize Güvenebilir

Apple CEO’su Tim Cook: İnsanlar Bize Güvenebilir

0
Apple Tim Cook

Apple CEO’su Tim Cook, sağlık kayıtlarını iPhone’da saklama konusunda insanların Apple’a güvenebileceklerini söyledi. Cook, söylemini desteklemek için Apple’ın kullanıcı verilerini satmaktan her zaman kaçındığını ve bunu her zaman, tekrar ve tekrar yaptıklarını belirtti.

Müşterileri Bir Ürün Olarak Görmüyoruz

Tim Cook, Apple yöneticilerinin hiçbir zaman müşterileri bir ürün olarak görmediklerini, bunun pazarlama ve para kazanma amaçları için kullanıcı verilerine güvenen diğer şirketlerden Apple’ı ayıran bir şey olduğunan dikkat çekti. Cook’a göre, Apple’ın gizlilik taahhüdü oldukça ciddi. Öyle ki, sadece müşteri güvenini kazanmak için söylenmiş bir şey değil.

Tim Cook’un açıklamaları, iPhone kullanıcılarının Sağlık uygulamasında hastanelerden, kliniklerden ve doktorlardan gerçek tıbbi kayıtları görmelerini saplamak için tasarlanan ve geçtiğimiz yıl iPhone’a eklenen Sağlık Verileri özelliğine geniş bir perspektiften bakmalarının sadece bir parçası. Apple, Sağlık Verileri özelliği birçok kurumla ortaklık kurdu ve sağlık kayıtlarına milyarlarca insanın kolayca erişmesini sağladı.

Sağlık Verileri’ni kullanan bir teknoloji çalışanı Sam Cavaliere, Apple’ın güvenini kazandığını söylüyor. Cavaliere, “Onlarda benden beslenen reklamlar almıyorum, bu yüzden para kazanmaya çalıştıklarını göremiyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

UC San Diego Health’in baş bilgi sorumlusu Dr. Chris Longhurst, Apple’ın mahremiyete odaklanmasının hastane yetkililerinin daha rahat hissetmelerini sağladığını, çünkü hasta sağlığı mahremiyetinin son derece önemli olduğunu söyledi.

Tüm bunlarla birlikte kalp atış hızı izleme gibi bazı uygulamaların kullanıcı sağlık verilerini hedeflenen reklamcılık için Facebook ile paylaştığı bildiriliyor. Bu noktada Apple, bu tip uygulamaların hiçbir şekilde son derece önemli olan Sağlık Verileri’ne erişemediklerinin altını çiziyor. Ayrıca Apple, genel olarak Sağlık uygulamasına erişimin yalnızca açık kullanıcı izni ile verilebildiğini söylüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz