Ana Sayfa Apple Apple’ın Kendi Kendini Süren Araba Projesinde Ayrılıklar Sürüyor

Apple’ın Kendi Kendini Süren Araba Projesinde Ayrılıklar Sürüyor

0
Kendi Kendini Süren Araba Projesi

Apple, Santa Clara ve Sunnyvale’de kendi kendini süren araba projesi üzerinden çalışan 190 çalışanını işten çıkardığı ortaya çıktı. İşten çıkarma şirketin California İstihdam Geliştirme Departmanı’na gönderdiği bir belgede yer alıyor.

Onlarca Mühendis İşten Çıkarıldı

İşte çıkarılan çalışanlar arasında 50’den fazla mühendis yer alıyor; 38 mühendislik programı yöneticisi, 33 donanım mühendisi, 31 ürün tasarım mühendisi ve 22 yazılım mühendisi yer alıyor.

Geçtiğimiz ay, Apple, kendi kendini süren araba projesinde çalışan bazı çalışanların işten çıkartılacağını, bazılarının ise diğer iş alanlara taşınacaklarını açıklamıştı. Ayrıca şirket, proje üzerinde çalışan 200’den fazla çalışanını işten çıkardığını da doğruladı. O dönem bir Apple sözcüsü, ekibin 2019 için kilit alanlarda çalışmalara odaklandığını söyleyerek işten çıkarmaların yeniden yapılanmanın bir parçası olduğunu açıklamıştı.

Bazı söylentiler ise işten çıkarmaların Bob Mansfield ile birlikte otomobil projesine önderlik etmek üzere Ağustos 2018’de şirkete geri dönen eski Tesla mühendisi Doug Field’in yeniden yapılanmaya gitmelerinin bir sonucu olduğunu gösteriyordu.

Cupertino merkezli şirket, 2014 yılında kendi kendini süren araçlar üzerinde çalışmaya başladı. Araç projesi için Apple’ın Cupertino merkezinin yakında gizli bir üst kiraladığı öne sürüldü. Şirketin burada tam elektrikli bir araç geliştirmek için çalıştığı yönünde söylentiler geçtiğimiz yıl gündeme gelmişti.

Liderlik sorunları, iç çekişmeler ve diğer sorunlar araba projesinin gelişimini etkilediği ve 2016’da Apple’ın bir otomobil için özerk bir sürüş sistemine odaklanma planlarını rafa kaldırdığı iddia edildi. Bir zamanlar Mac donanımı üzerinde çalışan Doug Field’in Tesla’dan ayrılarak Apple’a geri dönmesi ise şirketin tam özerk bir araç geliştirdiğinin bir işareti olarak değerlendirildi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz