Ana Sayfa Apple Apple Türkiye indirim hazırlığında!

Apple Türkiye indirim hazırlığında!

1

Hatırlarsanız Apple’ın CEO’su Tim Cook,bundan bir ay kadar önce Türkiye başta olmak üzere bazı ülkelerde yerel fiyatlandırmalarda iyileştirmeler yapacaklarını açıklamıştı. Bugün ise, Tim Cook’un açıklamasına paralel olarak, teknik servis fiyatları üzerinde sürpriz bir düzenlemeye giden Apple Türkiye indirim için ilk sinyalleri verdi.

iOS 12 kullanım oranı ile rekora koşuyor!

Apple Türkiye indirim hazırlığında!

Geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu açıklamalarla genel anlamda bir indirim sinyali veren Tim Cook, Türkiye başta olmak üzere Dolar ve diğer para birimlerine karşı değer kaybeden yerel para birimlerine sahip ülkeler için, Apple’ın yeni bir yerel fiyatlandırma stratejisi izleyeceğini belirtmişti.

Bu amaçla bugün teknik servis fiyatlarını düşüren Apple Türkiye, çok yakın bir zaman içerisindeiPhone, iPad, Apple Watch, AirPods, Mac modellerinde indirime gitmeye hazırlanıyor.

Apple Türkiye indirim

Söz konusu bu indirim için net bir tarih bilinmiyor. Ancak, bahsi geçen indirimin Apple’ın Mart ayından düzenleyeceği etkinlik sonrasında Apple Store’u yeni ürünler ile güncelleyeceği sırada gerçekleşeceği ön görülüyor.

Tabi, teknoloji devini böyle bir indirime gitmesini sağlayan en önemli etken ise, rakiplerinin kendilerinden daha uygun fiyata ürünlerini satıyor olması olarak gösteriliyor. Bildiğiniz üzere Samsung, San Francisco’da düzenlediği etkinlik ile beraber Galaxy S10 modellerini piyasaya sürdü.

Galaxy S10 Plus fiyatları

Galaxy S10 modellerinin fiyatlarına şöyle bir göz atacak olursak, serinin en tepe modeli olan S10 Plus’ın 7499 TL’den satışa sunulduğunu görmekteyiz. Bunun haricinde S10, 6599 TL‘den satışa sunulurken, serinin giriş modeli olan S10e, 5499 TL‘den alıcısını bekliyor.

Apple cephesindeki fiyatlandırmaya baktığımızda ise, iPhone XS Max‘in 10.799 TL’den satışa sunulduğunu görüyoruz. Bununla beraber iPhone XS‘i 9.899 TL‘den satışa sunan Apple, iPhone XR’ı da 7399 TL‘ye satıyor.

Apple Türkiye indirim

Hal böyle olunca rakipleri arasındaki fiyat farkını düşürmek için, izlemiş olduğu fiyatlandırma stratejisinde bir takım değişikliğe gitmeye hazırlanan Apple Türkiye’nin iPhone XS Max’i 8500 TL seviyesine kadar düşüreceğini tahmin etmekteyiz.

Böylece, rakipleri ile olan fiyat farkını azaltmayı planyan Apple Türkiye ayrıca Mac, iPad, Apple Watch, AirPods modellerinde de benzer bir indirim uygulaması bekleniyor.

Şimdilik, Apple Türkiye indirim konusunda herhangi bir resmi bir açıklama yapmadığını belirtmekte yarar var. Peki, siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi hemen aşağıda yer alan yorum kısmından aktarabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz