Ana Sayfa Haberler Samsung, Apple’a Katlanabilir Ekran Tedarik Edebilir

Samsung, Apple’a Katlanabilir Ekran Tedarik Edebilir

0
Samsung Apple Katlanabilir Ekran

Samsung, katlanabilir ekran teknolojisine yer verdiği Galaxy Fold’u piyasaya sürdükten sonra diğer akıllı telefon üreticilerinin ilgisini çekmeyi başardı. ETNews’in haberine göre Samsung, Apple ve Google’a yeni teknoloji ekran örnekleri verdi.

Katlanabilir iPhone için Apple ve Samsung Display İşbirliği

Sektördeki 27. yılına gelen Samsung Display, şimdiye kadar bir dizi katlanabilir ekran üretti ve bunları Apple’a teslim etti. Apple’a verilen ekran örneklerinin aslında çalışabilen bir akıllı telefon gibi bir cihaz olduğu bildiriliyor. Söz konusu cihazın 7.2 inç boyutunda bir ekran paneline sahip olduğu yani Samsung’un Galaxy Fold’a kıyasla 0.1 inç daha küçük olduğu gelen bilgiler arasında.

Tarihsel olarak Samsung, Apple ve diğer akıllı telefon üreticilerine hem tedarikçi hem de rakip oldu. Şu anda Apple’ın en iyi iPhone’ları için OLED ekranları tedarik ediyor.

ETNews’in haberine göre, Samsung, katlanabilir ekran teknolojisini kendine saklamak istemiyor, bunun yerine teknolojinin tedarikçisi olmak için çalışıyor.

Şu anda Samsung’un yılda 2.4 milyon adet katlanabilir ekran üretebileceği söyleniyor, ancak talebe bağlı olarak bu sayının 10 milyona adete çıkartılmasının mümkün olduğu kaydediliyor.

Apple, benzer teknolojilerinin uygulanması konusunda aldığı patentlerle yıllardır katlanabilir ekran teknolojisi üzerine çalıştığını zaten açıkça gösterdi. Apple’ın laboratuarında bu tür teknolojileri test ettiği konusunda söylentiler devam ederken, Cupertino merkezli şirketin en erken 2020 yılına kadar bu teknolojiyi uygulamaya koymak gibi bir iddiası bulunmuyor.

Apple’ın katlanabilir ekranlı iPhone üretmesi durumunda ise söz konusu modelin ekranının daha şimdiden Samsung’dan tedarik edileceği ise açıkça görülüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz