Ana Sayfa iPhone Apple Katlanabilir Ekranlı iPhone için Tedarikçi Arayışında

Apple Katlanabilir Ekranlı iPhone için Tedarikçi Arayışında

0
Apple Katlanabilir Ekranlı iPhone

Apple’ın katlanabilir ekranlı iPhone için tedarikçi arayışında olduğu bildiriliyor. Samsung ve Huawei’nin insanların beğenisine sunduğu katlanabilir ekranlı akıllı telefonları büyük ses getirdi. Apple’ın katlanabilir akıllı telefon modasına uyup uymayacağı konusu ise şu an için büyük merak konusu.

Cupertino merkezli şirketin patent başvuruları zaten katlanabilir ekranlı ilgili bir süredir araştırmalar yaptığını ortaya koyuyordu. Ancak Apple, katı kalite standartlarını henüz sağlayamadığı, mevcut katlanabilir cihazların hantal tasarımları ve yüksek fiyat etiketlerinden dolayı süreç değerlendirmesi yapıyor. Bundan dolayı şu an için Apple’ın katlanabilir iPhone’u piyasaya sürmesi pek mümkün değil gibi duruyor.

Apple’ın katlanabilir bir iPhone için en önem verdiği konular arasında ekran yer alıyor. İlk katlanabilir akıllı telefon üreticileri esnek ekranlar üretebilmek için plastik polimerlere güvendiler. Ancak polimerde, camdan farklı olarak zamanla plastik kırışıklıklar ve buruşukluklar oluşuyor. Ayrıca plastik polimerlere kıyasla cam daha sağlam ve daha zor çiziliyor. Bu nedenle katlanabilir akıllı telefon üreticilerinin zamanla ekran panelinde ana malzeme olarak cam kullanmaya yönelecekleri bilinen bir gerçek.

Corning ile İşbirliği Yapılabilir

Gorilla Glass’ın yapımcısı Corning’in gelecekte bir gün katlanabilir iPhone’da yer almasını sağlayacak katlanabilir bir cam çözümü üzerinde çalıştığı biliniyor. Corning uzun zamandır bir Apple tedarikçisi ve Gorilla Glass ürünleri iPhone ve iPad’de uzun zamandır kullanılıyor.

Wired’in haberine göre, Corning, deneyimini bir kâğıt gibi kıvrılabilen Willow Glass ve bir iyon değiştirme işleminden güç alan Gorilla Glass ile birleştiriyor. Maalesef, bu işlem camı erimiş bir tuz çözeltisine batırmayı içeriyor, ancak tuz, Willow Glass’ı telefonlar için uygun hale getirmeyen görüntüleme uygulamalarında bulunan transistörleri paslandırıyor. Tüm bunlara karşın Corning’in aktif olarak bir çözelti üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

Corning yetkililerinden Bayne, şirketin katlanabilir camının birkaç yıl içinde ana akım için hazır olacağı düşüncesinde. Apple’ın 1 milyar dolarlık Gelişmiş Üretim Fonu’ndan Corning’e verdiği 200 milyon doların şirketin bu hedefe ulaşmasına yardımcı olacağı değerlendiriliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz