Ana Sayfa Mac Apple, MacBook Pro’daki Ekran Aydınlatma Sorununu Çözmüş Olabilir

Apple, MacBook Pro’daki Ekran Aydınlatma Sorununu Çözmüş Olabilir

0
2018 MacBook Pro Apple

iFixit, Apple’ın 2018 MacBook Pro modellerinde Flexgate adlı ekran aydınlatma sorunu ile karşılaşan kullanıcıların sayısını azaltmak için birtakım değişiklikler yaptığını tespit etti.

“Flexgate” Ekran Aydınlatma Sorunu

Flexgate ismi verilen ekran aydınlatma sorunundan etkilenen MacBook Pro’ların ekranında eşit olmayan aydınlatma sorunu baş gösteriyor. Sorundan etkilenen MacBook Pro’nun sayısı bir hayli yüksek.

MacBook Pro Ekran Aydınlatma Sorunu

iFixit, MacRumors forum kullanıcılarından birisinin 2018 model 13 inç MacBook Pro’nun ekran kablosunun önceki modellere kıyasla daha uzun olduğunu tespit ettiğini açıkladı.

iFixit, kullanıcının bu tezini kontrol ederek bulguyu doğruladı. iFixit, 2018 model 15 inç MacBook Pro’nun ekran kablosunu selefi 2016 MacBook Pro’nun ekran kablosu ile karşılaştırdı. Karşılaştırma sonucunda 2018 MacBook Pro’nun ekran kablosunun selefine göre 2 mm daha uzun olduğu saptandı.

Onarım konusunda insanlara yardım etmeyi hedefleyen iFixit, bu değişikliğin hem 15 inç hem de 13 inç 2018 model MacBook Pro’larda yapıldığını belirtiyor. Apple, Flexgate sorunu ile karşılaşan kullanıcıların sayısını azaltmak için böyle bir adım atmış gibi görünüyor. iFixit, kesin olmasa da alınan bu önemlemin daha önce arızaya neden olan aşınma ve yıpranmaları kısmen önleyebileceği görüşünde.

Apple, sorunu henüz açık bir şekilde kabul etmedi. Ancak 2018 öncesi MacBook Pro’larda yaygın olarak Flexgate adı verilen sorunun görüldüğü aşikar. Cupertino merkezli şirketin sorunun farkında olduğu ve bundan dolayı yakın gelecekte özel bir onarım programı başlatabileceği üzerinde duruluyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz