Ana Sayfa iPhone Apple’dan Orijinal Olmayan iPhone Pillerine Yeşil Işık!

Apple’dan Orijinal Olmayan iPhone Pillerine Yeşil Işık!

1
Apple Orijinal Olmayan iPhone Pilleri

Apple, orijinal olmayan iPhone pillerine yeşil ışık yaktı. Şirket, orijinal olmayan pillerin bulunduğu iPhone’ları artık Genius Bar’lar ve Apple Premium Reseller’de yetkili servis için uygun olarak görecek. Değişiklik ilk olarak Fransız haber sitesi iGeneration tarafından bildirildi.

Orijinal Pil Bulunmayan iPhone’lar Garanti Dışı Kalmayacak

Değişiklik öncesi iPhone’un pilini Genius Bar veya yetkili servis dışında değiştiren bir müşterinin cihazı garanti dışı kalıyordu. Değişiklikle birlikte iPhone’un pili yetkili servis dışında orijinal olmayan bir pille değiştirilmiş olsa bile cihaz garanti dışı kalmayacak.

Yapılacak onarımın pille ilgisi yoksa Genius Bar’lar ve Apple Premium Reseller artık üçüncü taraf pili görmezden gelecekler. Apple, bu tip cihazlara normal şekilde yetkili servis hizmetinin verilmeye devam edilmesini istiyor. Özetle, iPhone’un pilini herhangi bir yerde orijinal olmayan pille artık değiştirtmek mümkün. iPhone’un pili dışında bir sorunun olması durumunda servis pilin orijinalliği ile ilgilenmeden destek sunacak.

Onarımın pille ilgisi olması durumunda ise Genius Bar’lar ve Apple Premium Reseller üçüncü taraf pili standart ücret karşılığında Apple’ın orijinal iPhone pili ile değiştirecek. Apple, Genius Bar’ların onarım öncesi üçüncü taraf pilin şarj seviyesini yüzde 60’dan daha az bir seviyeye düşürmesini istiyor.

iPhone’un pil tırnaklarının uçları kırılmış, eksik veya çok fazla yapışkan bulunması durumunda ise yalnızca orijinal pil değişimi yapılarak servis desteği sağlanacak. Yani bu tip durumdaki orijinal olmayan bir pile sahip iPhone’un sorununun pille alakası olmasa bile onarım için pilin değiştirilmesi şartı bulunuyor.

Apple’ın güncellenen servis kılavuzları yürürlüğe girmiş durumda. Şu anda dünya çapındaki tüm Apple Store’larda ve Apple Premium Reseller’de belirtilen şartlarda servis desteği sağlanıyor. Pili dışında orijinal olmayan bir parça değişimi yapılmış iPhone ise garanti dışı bırakılarak servis desteği sağlanmayacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz