Ana Sayfa iPhone Apple, Çin’de iPhone XS ve iPhone XS Max Fiyatlarında İndirime Gitti!

Apple, Çin’de iPhone XS ve iPhone XS Max Fiyatlarında İndirime Gitti!

0

Apple, Çin’de iPhone XS ve iPhone XS Max fiyatlarında indirime gitti. Şirketin ülkedeki iPhone satışlarının düşmesinden dolayı böyle bir indirime gittiği bildiriliyor.

Ocak ayında büyük Çinli Apple satıcıları iPhone XR fiyatında indirim yapmışlardı. Aynı satıcılar bu haftadan itibaren iPhone XS ve iPhone XS Max fiyatlarında indirime gittiler. Apple’ın satıcılara iPhone’u normalden daha ucuz toptan fiyatlarla verdiği bilinen bir gerçek. Satıcıların bu sayede müşteriler için önemli indirimler yapabildikleri belirtiliyor.

300 Dolara Varan İndirim!

Çin’deki fiziksel mağazalarda iPhone XS fiyatları 1.000 Çin yuanı yani yaklaşık 150 dolar kadar düştü. Online alışveriş sitelerinde ise 195 dolara varan indirimler söz konusu. iPhone XS Max fiyatlarında ise 2.000 Çin yuanı yani yaklaşık 300 dolarlık bir indirime gidildi.

Ülkedeki iPhone satışları için önemli bir yer olan JD.com, iPhone XS için 1.000 Çin yuanı, iPhone XS Max için ise 1.700 Çin yuanına varan indirimler sunuyor.

Apple, daha önce döviz piyasalarındaki dalgalanmaları hesaba katarak bazı pazarlarda iPhone’ların fiyatında indirime gideceğini söylemişti. Türkiye’de iPhone fiyatlarına indirim yapılacak pazarlar arasında yer alıyor. Ancak Apple’ın indirime gittiği ülkelerde perakende satış mağazası ve çevrimiçi satış kanallarında fiyatları değiştirmemiş olması ise dikkat çekici olarak değerlendiriliyor.

iPhone XS, iPhone XS Max Satışları

Mixpanel’in verilerine göre, iPhone XR satışları makul bir hızla artmaya devam ediyor. iPhone XS ve XS Max satışları ise Şubat ayına kadar nispeten sabit kalmış durumda. XS’e kıyasla XS Max satışlarında hafif bir düşüş söz konusu.

Apple, Nisan ayında bir sonraki mali çeyrek sonuçlarını açıklayacak. Yılın bir önceki çeyreğinde 61 milyar dolar gelir elde ettiğini açıklayan şirketin bu çeyrekte 55 ila 59 milyar dolar gelir elde etme planı var.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz