Ana Sayfa Apple Apple’ın Video Yayın Servisi Disney CEO’sunu Görevinden Edebilir!

Apple’ın Video Yayın Servisi Disney CEO’sunu Görevinden Edebilir!

0
Disney CEO Apple

Apple’ın çok yakında kullanıma sunacağı yeni video yayın servisi Disney CEO’su Bob Iger için sorun yaratabilir. Bloomberg’in haberine göre, iki şirket arasındaki rekabet Apple yönetim kurulu üyesi ve Disney CEO’su Bob Iger için sorun yaratacak.

Apple, video servisini başlatmaya hazırlanırken birçok riskle karşı karşıya. Cupertino merkezli şirket, hali hazırda iki düzineden fazla orijinal TV şovuna sahip ve tüm içeriğin yaklaşmakta olan hizmet aracılığıyla sunulması için birçok filmin haklarını satın aldı.

Apple’ın 25 Mart’taki etkinliğinde tanıtmayı planladığı, ancak daha sonra başlatılacağı hizmetinde ayrıca SHOWTIME gibi diğer sağlayıcılardan eklenen içeriklerde yer alacak

Disney, Apple gibi kendi yayın hizmeti olan Disney+ üzerinde çalışıyor ve potansiyel olarak gelecekte Apple’ın rakiplerinden biri olacak. Disney+, Disney, Star Wars ve Marvel içeriklerini sunacak (yalnızca Disney+ için yapılmış içerikler dahil) ve Apple’ın TV servisi gibi 2019’da kullanıma sunulacak. Disney, yakın zamanda Fox’un varlıklarını da satın alarak Hulu, diğer kanallar ve filmler üzerinde kontrolün çoğunluğunu eline aldı.

Apple Yönetim Kurulundan İstifa Edebilir

Disney ile birçok önemli anlaşmalar yapan Apple, Iger’in anlaşmalarda doğrudan veya dolaylı bir alakasının olmadığını belirtti. Ancak Bloomberg, her iki şirketin de kendi video yayın servisini başlattıklarında bunun değişebileceğini öne sürüyor.

Columbia Law School’daki Kurumsal Yönetim Merkezi müdürü John Coffee, Bloomberg’e konuştu Disney ve Apple’ın yakın gelecekte birbirlerine rakip olacaklarını söyledi. Coffee’ye göre, her iki şirketin de İger’in Apple’ın kadrosunda olmaya devam edip etmeyeceğini araştırması konusunda yasal danışmanlara sahipler.

Steve Jobs’un iyi bir arkadaşı olan Iger, 2011’den beri Apple’ın yönetim kurulunda yer alıyor, ancak artan rekabetten dolayı yönetim kurulu üyeliği için emsal bir örnek var. Eski Google CEO’su Eric Schmidt daha önce Apple’ın yönetim kurulundaydı, ancak Google akıllı telefon pazarına girdikten sonra 2009’da Apple’dan istifa etti. Benzer şekilde Iger’ın da Apple’dan istifa etmesi bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz