Ana Sayfa Haberler Apple Tedarikçisi Yeni iPhone Fabrikası İçin Onay Aldı

Apple Tedarikçisi Yeni iPhone Fabrikası İçin Onay Aldı

0
iPhone Fabrikası

Apple’ın ana iPhone imalatçılarından Wistron, Hindistan’da yeni bir iPhone fabrikası kurmak için onay aldı.

iPhone Fabrikası için Hindistan BT Bakanlığı’ndan Onay

The Economic Times’ın haberine göre, Hindistan’ın Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, Tayvan merkezli Wistron’a yeni fabrikayı kurma konusunda onay verdi. Wistron’un yeni fabrikada bazı iPhone modellerini bir araya getireceği ve böylece ülkedeki iPhone’ların fiyatlarının düşeceği bildiriliyor. Fabrika üretimine iPhone 8 ile başlayacak.

Wistron gibi Foxconn da Apple’ın son akıllı telefonları iPhone XS ve iPhone XS Max dahil olmak üzere birçok iPhone modellerinin montajını yapacağı bir fabrika kurma hazırlandığında. Şu anda şirket üretim tesisi için başvurusunu Hindistan’ın yetkili makamlarına iletmiş durumda ve onay bekliyor.

Foxconn’un Hindistan’da üretim tesisi açmasının altında ise Çin’den uzaktaki tedarik zincirini çeşitlendirmek istiyor olması yatıyor.

Apple, Hindistan Başkan’ı Narendra Modi’nin “Made in India” girişimini desteklemeye başladığından beri Hindistan’da bir iPhone üretim merkezi kurmak zorunda kaldı. Çünkü ülkede bulunan yabancı şirketler tarafından satılan ürünlerin yüzde 30’unun ülke içinde üretilmesi veya ürettirilmesi gerekiyor.

Hindistan dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon pazarı, ancak dört Hindistanlı’dan sadece birinin akıllı telefon sahibi olduğu söyleniyor. Bu da Apple’a ülkedeki milyonlarca yeni müşteriye iPhone satma fırsatı sunuyor. Ancak bir rapora göre Apple, fiyatlara duyarlı bu pazarda şu ana kadar çok az başarı gösterebildi. Çünkü ülkede satılan akıllı telefonların yüzde 75’inden fazlasının 250 dolardan daha düşük fiyat etiketine sahip.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz