Ana Sayfa Apple Çin’deki iPhone Sorguları iPhone Satışları Gibi Düşüşte

Çin’deki iPhone Sorguları iPhone Satışları Gibi Düşüşte

0
Apple iphone Çin

Longbow Research’e göre, Apple, Çin pazarında iPhone satışları konusunda hala önemli zorluklarla karşı karşıya. Çin’in arama motoru Baidu’daki arama hacmini takip eden Longbow Research, iPhone sorgularının sayısının neredeyse bir yıl öncesinin yarısı kadar olduğunu gördü.

Çinliler Eskisi Gibi iPhone’a İlgi Göstermiyorlar

Arama hacmi, tüketici ilgisiyle dolaylı olarak ilişkilendirilebilir, çünkü genellikle insanlar bir ürünü almadan önce arama motorlarına yöneliyor. Çin’in arama motorunda iPhone sorgularının düşmüş olması ise Çinliler’in Apple’ın akıllı telefonlarına olan ilgisinin azaldığını gösteriyor.

Baidu’da iPhone kelimesini aratan insanlarda yüzde 47 oranında bir düşüş var. Bu da iPhone XS ve iPhone XR’nin Çinli müşterilerin ilgisini çekmediği anlamına geliyor.

Apple’ın Çin’deki en yeni iPhone modellerinin fiyatında birkaç kez indirime gittiğini gördük. Longbow analistlerine göre, yapılan indirimlerin etkisi oldukça düşük.

Arama hacmindeki yıllık yüzde 47’lik bir düşüş Ocak ayında görülen yüzde 50’lik düşüşe göre hafif bir iyileşmenin de göstergesi. Bununla birlikte, Longbow, gelecekte iPhone için ilginin artacağı yönünde herhangi bir işaret bulunmadığını belirtiyor. Diğer analistler ise daha iyimser. Güvenilir Apple analistlerinden Ming-Chi Kuo, geçtiğimiz günlerde iPhone için en kötü durumun bittiğini belirterek küresel piyasada iPhone talebinin artacağını bildirdi.

Son günlerde Apple (AAPL) hisse senedinin nispeten yükselişe geçtiği görülüyor. Birçok analist, iPhone satışlarındaki düz(negatif satışları dengelemek için Apple Servisleri’ndeki potansiyel büyümeye bakıyor. Apple, 25 Mart’taki etkinliğinde servislerinin arasına yeni bir tanesini daha eklemeyi hedefliyor. Cupertino merkezli şirketin en yeni servisinin Netflix gibi abonelik temelli bir video akış servisi olacağı üzerinde duruluyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz