Ana Sayfa Haberler AirPlay 2 ve HomeKit Destekli İlk LG TV’ler Nisan Ayında Geliyor

AirPlay 2 ve HomeKit Destekli İlk LG TV’ler Nisan Ayında Geliyor

0
LG TV AirPlay 2 ve HomeKit

LG, AI ThinQ ile ilk 2019 OLED televizyonunun Nisan ayında duyurulacağını açıkladı. Bu modeller, 2019 programındaki diğer TV’ler gibi bu yılın ilerleyen günlerinde AirPlay 2 ve HomeKit’i destekleyecek.

65 inç ekranlı E9 ve C9 modelleri Mayıs veya Haziran aylarında ek modeller ve ekran boyutları ile piyasaya sürülecek. Diğer LG OLED modelleri ise yılın ilerleyen günlerinde duyurulacak.

LG ilk olarak CES’te tanıttığı 2019 serisi 55 inç ila 77 inç arasında değişen ekran boyutlu TV’lerini piyasaya sürmeyi planlıyor.

AirPlay 2 ve HomeKit Desteği

Samsung, Sony ve Vizio TV’lerinin yanı sıra, LG’nin en yeni TV’lerinde de AirPlay 2 desteği olacak. LG TV kullanıcıları, AirPlay 2 desteğiyle Apple TV’nin bugünkü çalışmalarına benzer şekilde iPhone, iPad veya Mac’teki fotoğrafları, videoları ve müzikleri LG TV’lerine anında yansıtabilecekler.

HomeKit desteği, kullanıcıların Siri ses komutlarını veya iPhone, iPad veya Mac’teki Home uygulamasını kullanarak televizyonlarını kontrol etmelerini sağlayacak. Siri, akıllı TV’nizde AirPlayed olacak belirli bir TV şovunu veya filmi oynatmak gibi şeyler yapmak için kullanılabilecek.

Apple’ın HomeKit web sitesine göre, 2019’dan itibaren tüm LG OLED, NanoCell SM9X, NanoCell SM8X ve UHD UM7X televizyon modelleri  Apple’ın hizmetleriyle çalışacak.

Ne TV üreticileri ne de Apple, AirPlay 2 ve HomeKit’in akıllı televizyonlar için ne zaman kullanıma sunulacağıyla ilgili belirli bir zaman çizelgesi sunmadı. Ancak LG, yakın zamanda her iki özelliğin yıl ortasındaki bir güncelleme ile etkileştirmeyi bekliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz