Ana Sayfa Haberler Apple’dan Mizahi iPhone Reklam Filmi: Gizlilik Önemlidir

Apple’dan Mizahi iPhone Reklam Filmi: Gizlilik Önemlidir

0
iPhone Gizlilik

Apple bugün, YouTube kanalında iPhone için gizlilik odaklı yeni bir iPhone reklamını paylaştı. Reklam, küresel olarak başka pazarlarda kullanılmadan önce ABD’de kullanılacak.

“Gizlilik Önemlidir”

45 saniyelik video, “gizlilik sorunları” etiketiyle başlıyor ve daha sonra insanların günlük hayatlarında gizliliklerini korumaya gösterdikleri özen gösteriliyor. Örneğin bir sahnede, iki adam aralarında konuşurken garson masalarına geldiğinde konuşmalarını kısa bir süre için kesiyorlar.

Reklam filmi “Hayatınızdaki gizlilik önemliyse, hayatınızın açık olduğu telefonun önemi olmalı” mesajıyla sona eriyor. Ve en sonunda “Gizlilik. Bu iPhone.” mesajı veriliyor.

Reklam, bir kişinin başka bir kişiyi FaceTime üzerinden arayabilmesine ve çağrı yanıtlanmadan diğer kişinin sesini dinlemesine izin veren büyük bir FaceTime hatasının ortaya çıkmasından yaklaşık altı hafta sonra geldi. Apple, iOS 12.1.4’teki hatayı düzeltti ve özür diledi, ancak böylesi bir durum şirket için hiç iyi olmadı.

Apple, son dönemde gizlilik odaklı reklamları ile adından söz ediyor. Las Vegas’ta CES 2019 yakınındaki bir reklam panosunda “iPhone’unuzda olanları iPhone’unuzda kalır” yazan bir reklam panosuyla şirket bu yaklaşımını espiri bir dille desteklemişti.

Bunun yanı sıra, Apple, özellikle Facebook gibi diğer bazı teknoloji devleriyle karşılaştırıldığında gizliliğe gerçekten önem veren bir şirket. Apple, uzun zamandır gizliliğin “temel bir insan hakkı” olduğuna inandığını söylüyor ve bunun bir parçası olarak müşteri verisi toplanmasını en aza indirmeyi ve bunu yaparken verileri kullanıcıdan ayırmayı hedefliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz