Ana Sayfa Haberler Giyilebilir Cihaz Endüstrisinin Yol Göstericisi Apple Watch Olacak

Giyilebilir Cihaz Endüstrisinin Yol Göstericisi Apple Watch Olacak

0
Apple Watch Giyilebilir

IDC, 2019 yılında giyilebilir cihaz endüstrisi için çift haneli bir büyümeyi öngörüyor

Akıllı Saatlere Olan İlgi Her Geçen Gün Artacak

IDC’ye göre, dünyadaki giyilebilir ürünler pazarı 2019’da yüzde 15,3 büyüyecek 198.5 milyon adede ulaşacak. Daha da ileriye bakan IDC, 2023 yılına kadar 279 milyon adet giyilebilir cihazın sevkiyatının yapılmasını bekliyor.

IDC, giyilebilir cihazlar denildiğinde, akıllı asistanlar, saatler, bilek bantları ve bağlı kıyafetler ile kablosuz kulaklıkları hesaba katarak nispeten geniş bir tanım kullanıyor. Bununla birlikte, IDC için akıllı saatler yüzde 44,2’lik hakimiyet ile giyilebilir kategorisinin en önemli ürünleri.

2019’da IDC, akıllı saatlerin giyilebilir kategorisinin yüzde 45,6’sını oluşturmasını ve bu oranın 2023 yılına kadar yüzde 47,1’e ulaşmasını bekliyor.

Android ve diğer üreticilerin rekabeti artırmasına rağmen, analiz firması Apple Watch‘un “şüphesiz yol gösterici” olacağı görüşünde. IDC ayrıca kablosuz kulaklıklarda güçlü bir büyümeyi öngörüyor. Buna karşın akıllı bileklerin büyüme oranının düşük olacağını belirtiyor.

Sonuç olarak IDC, akıllı saat sevkiyatlarının 2019’da 90.6 milyona çıkacağını tahmin ediyor:

2018’de tüm giyilebilirler pazarının %44,2’sini oluşturan ve 2023’te %47,1’e ulaşması beklenen akıllı saatlerin payının artması bekleniyor. Apple’ın akıllı saati şüphesiz yol gösterici olacak ve Android’in wearOS’u rekabeti artırmaya devam edecek olmasına rağmen watchOS 2023’te dünyadaki tüm akıllı saatlerin yüzde 27,5’inde yer alacak.

Akıllı saatler dışında, hibrit saatler ve daha basit çocuk saatleri de çok daha yavaş olsa da büyümeye devam edecek.

IDC, bu ayın başlarında 2018’in dördüncü çeyreğine ilişkin verilerini paylaşmıştı. Firma, çeyrek boyunca 10.4 milyon Apple Watch sevkıyatı yapıldığını belirtti. Buna karşın Strategy Analytics, aynı çeyrekte Apple’ın 9.2 milyon Apple Watch sevkiyatı yaptığını öne sürüyor. Apple, giyilebilir cihazlar kategorisinde hem Apple Watch’u hem de AirPods’ların satışlarını verdiği için resmi Apple Watch satışlarını bilmek mümkün değil.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz