Ana Sayfa Apple Kaspersky, Apple’dan Şikayetçi Oldu!

Kaspersky, Apple’dan Şikayetçi Oldu!

0
Kaspersky Lab Apple

Siber güvenlik firması Kaspersky Lab, Apple’dan şikayetçi olduğunu açıkladı. Şirket şikayetini Rusya Federal Antimonopoly Service’e yaptı.

Şikayetin Nedeni “Ekran Süresi” Özelliği

Kaspersky, Apple’ın diğer geliştiricilerin kendisi gibi eşit şartlarda çalışmasını önlemek için App Store’un sahibi olma pozisyonunu kullandığını savunuyor. Kaspersky’nin argümanı iOS 12’yle gelen Ekran Süresi özelliğiyle ilgili.

Siber güvenlik firması, geçen yıl Apple’ın ebeveynlerin, çocuklarının iOS cihazlarında neler yaptığını izlemelerine yardımcı olmak için yapılandırma profillerini kullanan Kaspersky Safe Kids uygulamasından istifa ettiğini söylüyor:

Apple’a göre, yapılandırma profillerinin kullanımının App Store politikasına aykırı olduğunu söylüyor. Apple’ın bunların kaldırılmasını talep ediyor. Böylece uygulamanın incelemeyi geçip mağazada yayınlanabilecek. Bizim için bu Kaspersky Safe Kids’ten iki temel özelliği kaldırmak anlamına geliyor: Uygulama kontrolü ve Safari tarayıcı engellemesi.

Kaspersky, bu iki özelliğin Safe Kids uygulamasında mutlaka olması gerektiğini savunuyor. Şirket ayrıca, Apple’ın Ekran Süresi özelliğini kullanıma sunmasından kısa bir süre sonra Safe Kids uygulamasından bu özelliklerin kaldırılmasını talep ettiği görüşünde.

Apple’ın uygulamamıza yönelik politikası (ve diğer ebeveyn kontrol yazılımı geliştiricilerinde olduğu gibi), özellikle de iOS 12’nin bir parçası olarak kendi Ekran Süresi özelliğini kullanıma sunmasından sonra geldi.

Bu özellik, kullanıcıların belirli uygulamaları kullanarak veya belirli web sitelerinde geçirdikleri süreyi izlemelerine ve zaman kısıtlamaları koymalarına olanak tanıyor.

Kaspersky ayrıca, Ekran Süresi özelliğinin kullanıma sunulmasının ardından daha katı bir incelemeyle karşı karşıya kalan tek ebeveyn kontrolü uygulaması olmadığını belirtiyor. Aralık ayında Apple’ın üçüncü taraf ekran süresi takip uygulamaları başvurusunda sorun yarattığını bildiriyor.

Kaspersky, bu çatışmanın ebeveyn kontrol uygulamaları pazarını bir tekel haline getireceğini ve ardından durgunluğa neden olacağını söylüyor. Sonuçta Kaspersky, Apple’ın üçüncü taraf geliştiricilere rekabetçi koşullar sağlamasını talep ediyor.

Siber güvenlik şirketinin şikayeti, Spotify’ın Apple’ı tekelcilikle suçlayarak Avrupa Komisyonu’na şikayette bulunmasından kısa bir süre sonra geldi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz