Ana Sayfa Apple The Wall Street Journal, Apple’a “Evet” Dedi!

The Wall Street Journal, Apple’a “Evet” Dedi!

0
The Wall Street Journal Apple News

The Wall Street Journal, Apple’ın haftaya Pazartesi günü gerçekleştireceği etkinliğinde duyuracağı yeni abonelik bazlı haber servisinin bir parçası olacağını açıkladı.

Washington Post ve The New York Times gibi diğer finans ve haber siteleri Apple’ın talep ettiği gelir paylaşımından (%50’ye %50) dolayı servisin bir parçası olmamayı tercih etti.

Apple ve The Wall Street Journal ortaklığının 25 Mart’taki etkinlikte duyurulması planlanıyor. Apple’ın Apple News abonelik hizmeti aylık 9,99 dolar (Türkiye için 9,99 TL olabilir) karşılığında sunulacak. Servise abone olan okuyucular yüzlerce yayıncıdan gelen haber makalelerine ve dergilere erişebilecekler.

Söylentiler, Apple’ın The New York Times ve Washington Post gibi haber siteleri ile anlaşamadığını gösteriyor. Apple’ın tüm abonelik gelirinin %50’sini almak istemesinden dolayı anlaşma sağlanamadığı bildiriliyor.

Büyük abonelik temelli haber siteleri gelirlerini Apple ile paylaşmaya gerek kalmaksızın zaten içeriklerini kendi abonelerine sunuyorlar. Apple’ın servisinin bir parçası olmak mevcut abonelerin yer değiştirmesine neden olabilir. Bunun sonucunda haber sitelerinin genel gelirinde doğal bir düşüş yaşanabilir.

Apple ayrıca, yayıncılara abonelerinin kredi kartı bilgilerini ve e-posta adreslerini vermek istemiyor ve ortaklarından içeriklerine sınırsız erişim sağlamalarını istiyor.

Apple, dev yayıncıların abonelik bazlı haber servisinin bir parçası olmalarını sağlamak için tüm iOS cihazlarına önceden yüklenmiş olarak gönderilen Apple News istatistiklerini işaret ediyor. Apple, yayıncılara milyonlarca yeni müşteriyi içerikleriyle buluşturabileceklerini söylese de bazılarının ikna olmadıkları bildiriliyor.

Cupertino merkezli şirket ayrıca Apple News’de onlarca dergiye yer verecek. Pek çok dergi yayıncısının Apple’a benzer bir gelir ortaklığı modeliyle çalışıyor olmaları Apple’ın teklifi karşısında dergilerin ilgisini çekmeye yetti. Dergiler özellikle Apple News sayesinde milyonlarca iOS kullanıcısına ulaşabileceklerinin farkındalar.

Apple, yeni abonelik hizmetini 25 Mart Pazartesi günü TSİ 20:00’da başlayacak olan etkinliğinde duyuracak. Şirketin etkinlikte ayrıca yeni TV servisini de duyurması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz