Ana Sayfa Haberler Apple, Mac Kullanıcılarından Özür Diledi!

Apple, Mac Kullanıcılarından Özür Diledi!

1
Apple Mac Özür Diledi

Apple, geçen yıl, yeniden tasarlanan üçüncü nesil kelebek tipi mekanizmalı klavyeye sahip yeni MacBook Pro ve MacBook Air’i piyasaya sürdü. Üçüncü nesil kelebek tipi mekanizmalı klavye önceki nesil kelebek tipi mekanizmalı Mac klavyelerinde görülen sorunları gidermek için tasarlansa da durumun planladığı gibi olmadığı ortaya çıktı.

The Wall Street Journal’dan Joanna Stern, bazı Mac sahiplerinin yapışan klavye düğmeleri veya çalışmayan klavye düğmeleri gibi sorunlarla karşılaşmaya devam ettiğini bildirdi.

Yaşanan Klavye Sorunları Özür Diletti

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan bir Apple sözcüsü sorunları kabul etti ve müşterilerden özür diledi:

Az sayıda kullanıcının üçüncü nesil kelebek tipi mekanizmalı klavyesiyle sorunlar yaşadığını biliyoruz ve bunun için üzgünüz. Mac kullanıcılarının büyük çoğunluğu yeni klavyeyle olumlu bir deneyime sahip.

Apple, sorundan etkilenen müşterilerin destek için şirketle iletişim kurması gerektiğini belirtti.

Apple, sorundan etkilenen 2015-2017 MacBook ve 2016-2017 MacBook Pro modellerinin birinci ve ikinci nesil kelebek tipi mekanizmalı klavyeleri için ücretsiz onarım programını duyurdu. Bu program ne yazık ki üçüncü nesil kelebek tipi mekanizmalı 2018 MacBook Pro ve 2018 MacBook Air modellerini kapsamıyor.

Apple, geçen yıl üçüncü nesil kelebek tipi mekanizmalı Mac modelleri ile yaşanan sorunları gidermek için birtakım önlemler aldı. Apple’ın yeni nesil klavyesinde birtakım geliştirmeler yaparak düğmelerin arasına tozun veya kirin girmesini engellemek için silikon bir zar yerleştirdiği görüldü. Cupertino merkezli şirketin bu hamlesinin klavye sorunlarını azalttığı, ancak tamamen çözmediği netleşti.

Apple, silikon zarı klavye sorunları çözmek için kullandığını söylemek yerine daha sessiz bir yazım deneyimi sunmak için böyle bir geliştirme yapıldığını söylemekle yetindi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Özür dilememişler (apologies), üzgün olduklarını (sorry) belirtmişler. Bu ikisinin arasında fark var!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz